Vähennä hiilareita: Leivo maukasta kukkakaalileipää

18.09.2015 21:15 - Pauliina Jokinen

Viikonloppuna on aikaa kokeilla uusia reseptejä.

Edulliset ja helpot kukkakaaliherkut helpottavat juustoleivän himoa. Rapeapintaiset paistokset maistuvat niin perjantaina television ääressä kuin eväänä työpaikallakin. Eikä valmistuskaan ole ylivoimaista!

Kahden kukkakaalileivän ohje:

Pieni kukkakaali
Kananmuna
50 g mozzarellajuustoa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
85 g cheddaria

Lämmitä uuni 220 asteeseen.

1. Laita kukkakaali tehosekoittimeen ja tee siitä pientä silppua. Laita seos kulhoon ja kypsennä hakkelusta mikrossa 8 minuutin ajan. Voit myös hauduttaa seosta kattilassa, vähässä vesimäärässä hetken. Näin saat siitä pehmeää.

2. Siirrä kypsentynyt kukkakaaliseos keittiöliinan päälle pieneen myttyyn. Puristele myttyä lavuaarin yläpuolella, jotta kukkakaalin neste irtoaa. Puristele niin kauan, että kukkakaalihakkelus on täysin kuivaa.

3. Laita seos kulhoon ja lisää joukkoon kananmuna, pieneksi silputtu mozzarella, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.

4. Levitä leivinpaperille öljyä. Jaa kukkakaaliseos leivinpaperin päälle neljään samankokoiseen kasaan ja muotoile niistä suorakaiteen muotoisia, matalia levyjä.

5. Paista levyjä uunissa 15 minuutin ajan, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Anna kukkakaalilevyjen viilentyä kymmenen minuuttia ja irrota ne sen jälkeen varovasti leivinpaperista. Varo ettet riko levyjä!

6. Lämmitä paistinpannu ja levitä jokaisen levyn päälle voita. Asettele kaksi levyä pannulle, voipuoli alaspäin. Lisää levyjen päälle cheddaria sekä toiset kukkakaalilevyt, voipinta ylöspäin. Paista 2-4 minuuttia. Käännä ja paista toiseltakin puolelta.

Yhdessä kukkakaaliherkussa on 374 kaloria.


Lue myös: Helppo herkku! Täydellisen suklaagranolan resepti pelastaa syysaamut

Lähde: The Iron You

Kilpailut

Uusimmat