Sisusta makuuhuoneestasi täydellinen - katso viisi helppoa vinkkiä

08.05.2013 08:45 - Mikko Räsänen

Makuuhuone on monelle vain säilytystila ja nukkumapaikka. Muutamalla helpolla ohjeella se voi olla paljon muutakin.

Monelle makuuhuone merkitsee vain nukkumapaikkaa ja paikkaa, jossa säilytetään vaatteita. Makuuhuoneen sisustus laiminlyödään, vaikka tunneissa mitattuna useimmat meistä viettävät siellä enemmän aikaa kuin olohuoneessa.

Sense of place -sisustusblogi esitteli viisi ohjetta, joiden avulla makuuhuoneesta saa tehtyä täydellisen.

1. Kaksi valonlähdettä
Jos huoneessa on vain yksi ikkuna tai yksi keskeinen valonlähde, luo se myös varjoja ja heijastuksia. Noista pääsee eroon, jos makuuhuoneessa on kaksi eri seinillä olevaa ikkunaa, koska risteävät valot pehmentävät varjoja.

2. Näe huone, älä sänkyä
Ei ole sattumaa, että hotellihuoneet suunnitellaan yleensä niin, että ulko-oven avatessaan näkee huoneen ja sen perällä olevan ikkunan, mutta sänky on piilossa nurkan takana. Sama järjestely kannattaa yrittää toteuttaa kotona. Ohje on se, että sängyn ei koskaan tulisi olla ensimmäinen asia, mihin katse kiinnittyy makuuhuoneeseen tultaessa.

3. Selkeät kulkureitit
Hotellimaailmasta tulee myös seuraava ohje. Hotelleissa sänky sijoitetaan aina niin, että kulkureitit ulos, kylpyhuoneeseen, komeroon tai parvekkeelle ovat samassa linjassa ja samalla puolella huonetta, eikä sänky ole tiellä niihin kulkiessa. Pyri samaan myös omassa makuuhuoneessasi. Jos komeroon päästäksesi joudut kiertämään koko sängyn ympäri, kannattaa miettiä, voisiko sängyn paikkaa vaihtaa.

4. Isot komerot, pienet ovet
Pienissä makuuhuoneissa on yleensä pienet kaapit. Ja pienet kaapit saattavat viedä kokonaisen seinän, kun liukuovellisia kaappeja laitetaan vieri viereen niin paljon, että säilytystilaa saataisiin tarpeeksi. Useimmissa tapauksissa pieni vaatehuone olisi parempi ratkaisu, sillä vaatehuoneesta löytyy yhtä paljon säilytystilaa kuin kaappirivistöstä. Vaatehuonetta varten huoneeseen tulee kuitenkin vain yksi ovi sen sijaan, että seinä olisi täynnä kaappien ovia. Koska vaatehuoneen ansiosta seinäpinta-alaa on enemmän, on huonekalujen paikat helpompi suunnitella optimaalisiksi.

5. Suunnittele kaikki
Ei riitä, että hankit makuuhuoneeseen upean sängyn. Toimivassa makuuhuoneessa voi olla myös lipastoja, yöpöytä tai kaksi, vaatekaappeja, nojatuoli, meikkipöytä, valaisimia, ym. Että makuuhuone olisi maksimaalisen viihtyistä, tulee näiden kaikkien sopia jollain tavalla yhteen ja luoda samaa tunnelmaa. Kaikkien huonekalujen täydellinen yhdistäminen voi olla mahdotonta, mutta sitä kohti kannattaa pyrkiä.

Lähde: Sense of Place

Kilpailut

Uusimmat