Kuva: Fotolia

Houkuttaisiko miniloma? Inspiroidu Euroopan upeista lomakohteista

16.07.2016 18:15 - Senja Rapila

Jos haluat lämpöä ja upeita nähtävyyksiä, ei sinun tarvitse matkustaa Eurooppaa pidemmälle.

Nauti kesästä vielä kun voit ja ota miniloma aurinkoiseen Eurooppaan. Metro listasi muutamia lomakohteita, jotka ovat vierailemisen arvoisia.

Bukarest, Romania

(kuva: Fotolia)

Tässä persoonallisessa lomakohteessa lämpötilat nousevat kesällä jopa 30 asteeseen, joka tekee Bukarestista  hyvän lomakohteen myös lämmöstä pitäville turisteille. Bukarestissa voit nauttia lämmön lisäksi kauniista ja uniikista arkkitehtuurista.

Voit vierailla lomasi yhteydessä myös Draculan linnassa Bran Castlessa, Transylvaniassa, jonne pääset helposti Bukarestista junalla.

Riika, Latvia

(kuva: Fotolia)

Riika on yksi Euroopan näyttävimmistä kaupungeista, varsinkin kesäsesonkina. Voit nauttia kesällä sen goottilaisesta arkkitehtuurista ja nautiskella olutpuistoissa kauniista keleistä.

Jos kyllästyt kaupungin vilskeeseen, pääset keskustasta nopeasti myös rantalomalle. Jurmala on paikallisten suosima uimapaikka ja se sijaitsee vain 25 kilometrin päässä Riikasta.

Tukholma, Ruotsi

(kuva: Fotolia)

Ruotsi, tuttu naapurimaamme ja monen kansainvälisen tähden, kuten Aviciin, Zara Larssonin sekä Robynin, kotikaupunki. Tukholmassa sijaitsee muutamat Euroopan parhaat konserttipaikat ja tänä vuonna se toimii järjestäjämaana Euroviisuille.

Sodra Teatern on Tukholman vanhin konserttipaikka, jossa voi vierailla vuoden ympäri. Tukholma sopii myös shoppailijoille.

Limerick, Irlanti

(kuva: Fotolia)

Irlanti on loistava lomakohde kulttuurinnälkäiselle matkailijalle. Voit vuokrata paikan päältä pyörän ja pyöräillä River Shannonia pitkin tai vierailla Kuningas Johnin linnalla. 

Vieraile myös Limerickin paikallisissa pubeissa, kuten Flannery's Barissa. Limerickissä tarjoillaan yli 100 erilaista irlantilaista viskiä, joten maistiaiset eivät varmasti lopu kesken.

Jersey, Iso-Britannia

(kuva: Fotolia)

Jos olet aina luullut, että Isossa-Britanniassa ei ole lainkaan paratiisia, olet luullut väärin. Jersey on brittiläiseen imperiumiin vuodesta 1064 kuulunut erillisalue, joka ei ole kuitenkaan osa Yhdistynyttä kuningaskuntaa.

Saari sijaitsee Ranskan edustalla Kanaalisaarilla ja siellä voit tutustua Jerseyn henkeäsalpaaviin näköaloihin, rantoihin ja Michelin-tähdin palkittuihin ravintoloihin.

Kokeile myös Jerseyn perinneruokia, kuten Jerseyn mustaa voita, "Jersey Royalseja" eli uusia perunoita ja Jerseyn kermakaramelleja.

Bergen, Norja

(kuva: Fotolia)

Bergen on täydellinen matkakohde viikonlopun irtiotolle. Bergenissä voit nauttia runsaasti maukkaita kalaruokia ja se on vain vajaan kolmen tunnin lentomatkan päässä Helsingistä.

Tämä Norjan toiseksi suurin kaupunki on retkeilijän unelmakohde, sillä Fløyen-vuorelta lähteville vaellusreiteille pääsee hetkessä köysiratajunalla.

Belfast, Iso-Britannia

(kuva: Fotolia)

Belfastin kaupunki on täynnä eläväisiä baareja, siistejä viinipaikkoja ja bistroja, joissa soi perinteinen musiikki. Kaunis nähtävyys Belfastissa on sen kuuluisin pubi The Crown Bar, jossa on paljon mosaiikista tehtyjä koristeita ja upeat lasi-ikkunat.

Voit käydä tutustumassa myös Titanicin tarinaan Titanic Belfastissa.

Bratislava, Slovakia

(kuva: Fotolia)

Charmikas vanha kaupunki on täynnä kaunista arkkitehtuuria, näyttäviä patsaita, katuartisteja sekä hienoja ruokapaikkoja. Seikkaile, eksy Bratislavan upeille pikkukaduille ja nauti paikallisesta ruoka- sekä olut-tarjonnasta.

Voit myös patikoida kaupungin korkeimmalle kohdalle eli Bratislavan linnalle, josta näet koko kaupungin.

Budva, Montenegro

(kuva: Fotolia)

Budva on upea ja poikkeukselllinen lomakohde. Se sijaitsee Italian ja Kreikan välissä, mutta ei eroa näköaloiltaan tropiikista. Budvaa kutsutaan myös Montenegron Miamiksi sen vilkkaan yöelämän takia.

Budva on myös monien julkisuuden henkilöiden suosima lomakohde.

Lue myös: Maat, jonne kukaan ei halua matkustaa, selvitettiin - Suomelle tyly, mutta humoristinen tuomio

Lue myös: Lomakohde houkuttelee turisteja: Jos aurinko ei paista, saat rahasi takaisin

Kilpailut

Uusimmat