10 yleisintä matkatavaraa, jotka unohdetaan pakata reissuun mukaan

27.10.2013 19:15 - Katariina Näreaho

Matkailun ikävin osuus, pakkaaminen, tuottaa monelle harmaita hiuksia. Usein tulee pakattua liikaa, mutta yhtä usein jokin unohtuu.  

Mitkä ovat sitten yleisimmät asiat, jotka reissaajien matkalaukuista jäävät kotiin?

1. Hygieniatuotteet, kuten hammasharjat, höylät, deodorantit ja kaikki muu kylpyhuoneesta löytyvä tavara jää kotiin muita yleisemmin. Onneksi monen hotellin perusvarusteluun kuuluvat juuri pesuaineet ja hammasharjat, eikä niistä tarvitse maksaa mitään. Jos tarvikkeitä ei löydy huoneestasi, kysy niitä vastaanottovirkailijalta.

2. Silmälasit ja piilolinssit unohdetaan myös usein kotiin. Valitettavasti omia laseja ei voita mikään, mutta helpotusta on saatavilla markettien silmälasivalikoimasta, joiden hintataso on optikkoliikkeitä huomattavasti edullisempi.

3. Kun puhelimen tai tietokoneen laturi unohtuu, alkaa itku ja hammasten kiristely. Kysele laturia lainaan muilta reissaajilta ja hotellilta. Jos apu ei löydy läheltä, kannattaa kääntyä elektroniikkamyyjän puoleen.

4. Matka-adapteria harvoin tarvitsee, joten se jos mikä unohtuu helposti. Eri maiden sähköjärjestelmät voivat kuitenkin poiketa toisistaan: jännite, verkkotaajuus sekä pistorasia voivat olla hyvinkin erilaisia kuin kotimaassa. Ilman muunninta sähkölaitteita ei voi käyttää, joten kysy adapteria hotellivirkailijalta tai käy hakemassa sellainen elekroniikkaliikkeestä. Älypuhelimen käyttäjä voi yrittää ladata puhelintaan USB-piuhan avulla, hotellihuoneen televisioon kytkemällä.

5. Sadetakkia tai sateenvarjoa harvemmin lomamatkoilla tarvitsee, etenkin kun matkakohde on aurinkoinen etelänmaa. On kuitenkin hyvä muistaa, että varsinkin alku- ja loppukesästä sateet yleistyvät myös lämpimissä maissa. Hätätapauksessa sadetakin voi askarrella muovipussista tai jätesäkistä. Niiden avulla voi suojata myös matkalaukun ja repun.

6. Meikkien unohtuminen on kova paikka monelle naiselle. Silloin ei auta muu, kuin käydä ostamassa uusi meikkisetti kaupasta. Hätätilanteessa kauppojen kosmetiikkaosastoilta voi käydä kokeilemassa testereitä, mutta ole varovainen, ne saattavat sisältää paljon bakteereita.

7. Käteisen nostaminen unohtuu monelta muoviraha-aikana, mutta onneksi nykypäivänä ottoautomaatteja löytyy lähes jokaisesta kadunkulmasta. Usein onkin parasta nostaa käyttörahat vasta kohteesta, jossa valuuttakurssi on edullisempi.

8. Reseptilääkkeiden unohtaminen voi olla jopa kohtalokasta. Jos lääkkeitä ei saa ohjeen mukaisesti otettua, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen. Ole yhteydessä kotimaahasi sekä paikalliseen lääkäriin. Myös vakuutusyhtiöltä voi saada apua.

9. Yllättävän moni unohtaa alusvaatteensa kotiin. Kun vahinko tapahtuu, on matkailijalla neljä vaihtoehtoa: käyttää uimahousuja pikkareina, pestä käytetyt alushousut päivittäin, kulkea kommandona tai suunnata vaatekauppaan ostoksille.

10. Moni haluaa kuunnella musiikkia matkansa aikana. Jos kuulokkeet kuitenkin jäävät kotiin, on parempi kysyä uusia lentoyhtiöltä tai hakea uudet elektroniikkaliikkeestä. Musiikin huudattaminen kännykästä vain ärsyttää muita matkustajia.

Lähde: Cheapflights.com

Kilpailut

Uusimmat