Pakkaa fiksusti ja kevyesti - Viisi vinkkiä kesälomalle

25.06.2014 10:25 - Katariina Näreaho

Jotta pakkaaminen luonnistuisi mukavasti, on sitä hyvä suunnitella etukäteen. Näiden vinkkien avulla teet pakkaamisesta entistä kivuttomampaa ja sujuvampaa.

Mitä sitä ottaisi mukaan? Tämä pyörii jokaisen mielessä ennen lomamatkalle lähtöä. Jotta saisit pidettyä matkalaukkusi suhteellisen kevyenä, unohtamatta kuitenkaan tärkeimpiä matkatavaroita, lukaise nämä vinkit ennen reissuun lähtöä.

1. Siistit vaatteet

Jos olet lähdössä rantalomalle tai vaikka seikkailemaan luontoon, et välttämättä tarvitse mukaasi hienoja illallisvaatteitasi. Jätä siis huoletta parhaimmisto pakkaamatta ja keskity sen sijaan rentoihin ja kevyisiin vaatteisiin, tai vastaavasti lämpimiin kerrastoihin.

Jos kuitenkin edessä on työmatka tai aiot ainakin kerran illallistaa hienossa ravintolassa, ota yksi siisti asu mukaasi, se riittää.

2. Kengät ja sukat

Kengät ovat monelle kynnyskysymys. Mikä on sopiva määrä ja mitkä rakkaimmistasi pääsevät reissuun mukaan? Parasta on valita yhdet mukavat kävelykengät ja toiset siistit kengät illalliselle. Kaksi paria riittää takuulla! Jos olet menossa rantalomalle, saat ostettua paikan päältä flip-flopit.

Sukkaparejakaan ei kannata ottaa mukaan kuin kahdet. Lämpimissä kohteissa niitä tarvitsee harvemmin, mutta ne on hyvä olla siltä varalta, että lähdet pidemmälle kävelyretkelle. Sukkia on myös helppo pestä hotellissa käsin ja ne kuivuvat nopeasti.

3. Asusteet

Koska tarkoitus on pakata mahdollisimman kevyesti, on parasta ottaa mukaan vain vähän vaatteita. Valitse asuja, joita voit yhdistellä toistensa kanssa. Asuja voi myös piristää erilaisin asustein, joten pakkaa mukaan hieman koruja, pari huivia ja pinnejä ja ponnareita. Näiden avulla pystyt muuntamaan lookiasi joka päivä erilaiseksi, vaikka vaatteet pysyisivätkin pitkälti samoina.

4. Säävaraus

Tarkista etukäteen matkakohteesi sää. Ovatko päivät kuumia ja illat kylmiä? Neuletakki on oiva matkavaruste, sillä sitä voi pitää auki lämpimällä kelillä ja kiinni kun ilta alkaa viiletä.

5. Käsimatkatavarat

Jos haluat matkustaa todella kevyesti, pakkaa pelkästään käsimatkatavarat mukaasi. Käsimatkatavaroihin saat mahtumaan vaatteet parille päivälle, joten kaikki muu turha on jätettävä pois. Saatat kuitenkin yllättyä, kuinka vähällä ihminen pärjää, joten kokeile rohkeasti lähteä reissuun ilman suurta matkalaukkua. Muista kuitenkin, että käsimatkatavaroihin saa viedä vain rajallisesti kosmetiikkaa ja muita nesteitä.

Lähde: Women's Life Today

Kilpailut

Uusimmat