Tee matkailusta sujuvampaa – 10 vinkkiä lentokentälle

19.09.2014 11:59 - Linda Arponen

Lentomatkalle lähtöön on syytä valmistautua hiukan etukäteen, jotta matkasta tulee hauskempi ja sujuvampi.

Matkustelu on mukavaa, mutta lentokentällä saattaa olla toisinaan hermostuttavaa. Saatat esimerkiksi jumittua pitkiin jonoihin, kohdata epäystävällistä henkilökuntaa tai joutua odottamaan myöhästynyttä lentoa.

Onneksi pienillä keinoilla lentokentästä voi selviytyä helpommin ja mukavammin. Lue siis oheinen lista läpi ennen seuraavaa lentomatkaasi.

1. Tuo omat muovipussisi

Koska nesteet pitää pakata nykyään litran minigrip-pusseihin vähintäänkin turvatarkastuksen ajaksi, kannattaa pussi täyttää valmiiksi jo kotona. Näin säästät aikaa turvatarkastuksessa. Voit ottaa varmuuden vuoksi kentältä pari pussia mukaasi, jos kotona täyttämäsi pussi esimerkiksi hajoaa tai katoaa ennen paluumatkaa.

2. Ota mukaan omat välipalasi

Lentokentältä ei kannata ostaa ruokaa, sillä kaikki on ylihinnoiteltua. Pakkaa mieluummin laukkuusi haluamiasi välipaloja, kuten pähkinöitä tai myslipatukoita, niin sinulla on varmasti jotakin syötävää nälän yllättäessä. Muista kuitenkin nesterajoitukset: kahden litran limupullo ei pääse läpi turvatarkastuksista.

3. Ota mukaasi tyhjä vesipullo

Myös juomat ovat lentokentällä ylihintaisia. Pakkaa siis laukkuusi tyhjä vesipullo ja täytä se turvatarkastusten jälkeen vesihanan alla.

4. Valitse vasemmanpuoleisin jono

Tutkimusten mukaan siksi, että suurin osa ihmisistä on oikeakätisiä, heillä on myös taipumus kääntyä ensimmäiseksi oikealle. Mene siis päinvastaiseen suuntaan ja valitse aina lähtöselvityksen vasemmanpuoleisin jono, jos mahdollista.

5. Älä pelkää pyytää ilmaisia asioita

Jos olet mennyt juuri naimisiin tai sinulla on syntymäpäivä, kerro siitä henkilökunnalle. He saattavat antaa sinulle näin paremman paikan koneesta. Pahinta, mitä voi tapahtua on se, että he kieltäytyvät antamasta mitään ilmaiseksi. Et kuitenkaan menetä mitään kysymällä.

6. Pukeudu painavimpiin vaatteisiin

Pelkäätkö, että laukkusi ylittää painorajoitukset? Pukeudu lähtiessäsi siis painavimpiin vaatteisiisi ja kerrospukeudu. Kun olet päässyt turvatarkastusten ohi, voit halutessasi vähentää vaatetustasi.

7. Laita silmälasit päähäsi

Vaikka käyttäisit päivittäin piilolinssejä, kannattaa lennolle laittaa silmälasit päähän. Silmäsi kuivuvat lentomatkan aikana niin paljon, että kiität itseäsi silmälaseista, vaikka ne eivät olisikaan maailman kauneimmat nenälläsi. Voit kuitenkin vaihtaa piilolinsseihin heti laskeutumisen jälkeen.

8. Ota mukaan ohut huivi

Lentokentällä tai -koneessa voi tulla kylmä. Ota mukaasi siis ohut, mutta tarpeeksi suuri huivi, johon voit kietoutua tarvittaessa.

9. Pakkaa mukaasi kosteuspyyhkeitä

Lentokentillä ja -koneissa leviävät bakteerit kovaa vauhtia. Varmista siis, että mukanasi on aina kosteuspyyhkeitä, joilla voit puhdistaa kätesi ja halutessasi kasvosi.

10. Tee laukustasi erottuva

Jos pelkäät jonkun muun nappaavan matkalaukkusi hihnalta tai et usko erottavasi sitä muiden laukuista, tee laukustasi erottuva. Sido esimerkiksi kahvoihin kirkkaan väriset nauhat tai panosta värikkääseen laukkuun. Näin et voi olla huomaamatta oman laukkusi saapumista.

Lue pidempi lista täältä.

Kerroimme aiemmin viisi hauskaa ideaa säästömatkailuun pienellä budjetilla. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat