Matkustatko raskaana ollessasi? Varoittava tarina muistuttaa kattavan vakuutuksen tärkeydestä

24.11.2014 23:15 - Rea Tallgren

Varsinkin raskaana ollessaan kannattaa ottaa vakuutuksissa huomioon se, että mitä tahansa voi periaatteessa tapahtua.

Kanadalainen pariskunta ei aavistanut, kuinka kalliiksi heidän paratiisimatkastaan tulisi kun he lähtivät Hawaijille. Darren Kimmel ja Jennifer Huculak lähtivät nauttimaan ihanasta aurinkolomasta viime vuoden marraskuussa odottaessaan esikoistaan. Heidän siellä ollessaan Huculakin synnytys kuitenkin yllättäen alkoi.

Vauva syntyi etuajassa, joten synnytyksen lisäksi heidän pienen tyttärensä joutui viettämään tehohoidossa kuuden viikon ajan. Pariskunnan järkytykseksi he saivat tietää, ettei heidän vakuutuksensa korvaisi hoitokuluja, koska Jenniferillä oli aiemmin raskauden aikana ollut verenvuotoa ja virtsatietulehdus. Vakuutusyhtiö katsoi näiden vaivojen olleen merkki siitä, että pariskunnan tai heidän lääkärinsä olisi pitänyt tietää, että synnytys voi alkaa etuajassa.

Kaikista järkyttävintä on se, kuinka isoihin velkoihin pariskunta ajautui kattamattoman vakuutuksen vuoksi. Pelkästään synnytys maksoi 129 000 euroa. Heidän tyttärensä hoito tuli maksamaan 765 000 euroa. Lisäkuluineen pariskunnalle muodostui velkaa käsittämättömät 942 000 euroa.

Pariskunnan kotikaupunki on kerännyt heille rahaa 16 000 euron edestä auttaakseen, mutta kaksikko uskoo silti että heidän on pakko hakeutua konkurssiin. Tummalla pilvellä on kuitenkin kultareunus: heidän tyttärensä Reece voi hyvin ja kasvaa ja kehittyy jatkuvasti.

Pysäyttävällä tarinalla on tärkeä opetus: vakuutukset kannattaa todella olla kunnossa aina kun matkustaa, mutta varsinkin, jos vastuulla on myös pienen, syntymättömän ihmisen elämä.

Lähde: Mashable

Kilpailut

Uusimmat