Haluatko aina käytävän viereen lentokoneessa? Lue, mitä istumapaikkasi kertoo sinusta

11.12.2014 15:45 - Linda Arponen

Valitsetko mieluiten ikkuna-, keski- vai käytäväpaikan?

Lentokoneen istuimet eivät ole tunnetusti tilavia. Tämän vuoksi monet meistä ovat tarkkoja siitä, mistä päin penkkiriviä he paikkansa valitsevat, jotta matkasta tulisi ahtaudestaan huolimatta mahdollisimman mukava.

Joistakuista voi tuntua ahdistavalta, jos he joutuvat hyppimään kanssamatkustajien ylitse mennessään vessan ja valitsevat siksi käytäväpaikan. Nukkujille ikkunapaikka voi taas olla luonnollisempi vaihtoehto.

Lue alta, mitä istumapaikkavalintasi kertoo sinusta.

Jos valitset käytäväpaikan:

Arvostat vapautta

Käytäväpaikan valinta on ilmaus vapaudesta. Tiedät, että sinulla on mahdollisuus nousta ylös ja kävellä ympäriinsä ilman, että sinun täytyy pyytää ketään siirtymään.

Olet introvertti

Lentokoneessa olet jumissa vieraiden ihmisten seurassa tuntien ajan. Sisäänpäinsuuntautuneille ihmisille tämä voi olla todella epämukavaa, minkä vuoksi he valitsevat mieluiten paikan, josta he pääsevät tarvittaessa nopeasti pakoon. Heistä ei ole myöskään mukavaa, jos heidän ympärillään on joka puolella ihmisiä.

Olet työmatkalla

Jos olet työmatkalla, et luultavasti ehdi tai halua nukkua, haaveilla ja katsoa ulos ikkunasta.

Voit kärsiä klaustrofobiasta

Jos kärsit ahtaanpaikankammosta, saat ympärillesi eniten tilaa istumalla käytäväpaikalla.

Jos valitset ikkunapaikan:

Arvostat yksityisyyttä

Kun valitset ikkunapaikan, on toisella puolellasi seinä, minkä vuoksi muiden ihmisten käyttäytyminen häiritsee sinua mahdollisimman vähän. Lisäksi vierustoverisi ei joudu pyytämään sinua nousemaan mennessään vessaan.

Olet käpertyjä

Voit luoda itsellesi oman pikku pesän ikkunan viereen. Lisäksi voit nojata päätäsi seinään nukkuessasi.

Olet haaveilija

Haluat katsella ulos ikkunasta, katsella pilviä ja haaveilla tulevista matkoistasi.

Jos valitset keskipaikan:

Olet ekstrovertti

Ulospäinsuuntautuneet ihmiset pitävät siitä, että he saavat luoda uusia kontakteja. Näin ollen heitä ei ahdista istua kahden tuntemattoman ihmisen välissä.

Olet huomaavainen

Jotkut saattavat valita keskipaikan siksi, että heillä on mukanaan ystävä, joka haluaa istua joko ikkuna- tai käytäväpaikalla ja he haluavat olla huomaavaisia näitä kohtaan.

Olet alistuja

Jos matkustat perheen tai ystävien kanssa ja jumitut keskipaikalle ilman, että itse tarjoudut sillä istumaan, johtuu se luultavasti siitä, että olet ryhmässä se ihminen, jolla on vähiten päätösvaltaa.

Lue myös: Valitse paras paikka lentokoneesta - oman tarpeesi mukaan

Lähde: Yahoo Travel

Kilpailut

Uusimmat