Oletko matkustamassa Kreikkaan? Asiantuntijan ohjeilla reissusi onnistuu

29.06.2015 10:15 - Rea Tallgren

Kreikan taloudellinen tilanne on valtavan huono ja akuutti hätä onkin aiheuttanut sen, että esimerkiksi pankkiautomaateille on asetettu päivittäinen nostoraja.

Kreikassa pankit on suljettu ja pankkiautomaateille on laitettu nostorajoitus. Pelkästään viime viikon aikana kreikkalaiset ovat CNBC:n mukaan nostaneet rahaa monen miljardin euron edestä, koska ihmiset ovat huolissaan rahan loppumisesta.

Voicen Herättäjät haastattelivat Savaidis Travel- matkatoimiston myyntipäällikköä Mia Hakasta.

- Rahaa on vielä jonkun verran meidän automaateissa, mutta tilanne on hyvin, hyvin odottava. Yleinen fiilis on aika toivoton ja turistit ovat myös huolissaan siitä, saavatko täällä rahaa nostettua, Hakanen kertoo.

Millaiset ohjeet Hakanen antaisi turisteille, jotka ovat juuri lähdössä Kreikkaan ja Rodokselle?

- Kaikki toimii normaalisti, lentokenttä toimii normaalisti, käteistä pitää kuitenkin ottaa mukaan ja sitten pitää olla tarkkana jo lentokentällä, koska jos ison rahasumman kanssa kulkee, niin pistää sen jemmaan heti, ja hotellista ottaa tallelokeron, johon laittaa ne rahat.

Voisi luulla, että rahakkaat turistit ovat otollisia ryöstökohteita huonossa jamassa olevassa Kreikassa. Hakanen on sitä mieltä, että syytä paniikkiin ei ole.

- Tarkkana oman laukun kanssa kannattaa olla ja maalaisjärki pitää mukana, se riittää, Hakanen sanoo.

Voicen Herättäjät äänessä arkisin klo 6-10.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat