Muista ennen matkaa: Mistä matkadokumenteista kannattaa ottaa kopiot ja miksi

07.02.2015 14:15 - Noora Suomalainen

Ikinä ei tiedä mitä matkalla tapahtuu, joten kaikkeen kannattaa varautua mahdollisimman hyvin ennakkoon.

Tärkeät matkadokumentit on hyvä pitää turvassa, mutta koskaan ei voi tietää mitä reissu tuo tullessaan. Laukku saattaa unohtua tai kadota johonkin, itse saattaa joutua ryöstön kohteeksi tai dokumentit saattavat kadota jostain muusta syystä .

Ennen matkaa kannattaakin ottaa kopiot kaikista tärkeistä dokumenteista ja sijoittaa ne vaikka sähköpostiin turvaan. Siinä tapauksessa jos passi tai joku muu dokumentti katoaa, kopioiden avulla ne saa uusittua helpommin.

Ainakin seuraavat kannattaa ehdottomasti kopioida ennen matkaa:

Passi

Jos passi katoaa ulkomailla, kopion avulla saa väliaikaisen passin paljon helpommin ja matka voi jatkua.

Ajokortti

Joihinkin maihin pääsee myös pelkällä ajokortilla, joten siitä kannattaa myös ottaa kopio. Myöskin sen uusiminen matkan jälkeen on helpompaa kun siitä on kopio tallessa.

Reseptit

Joissakin maissa jotkut lääkkeet ovat rajoitettuja, joten resepteistä kannattaa olla mukana kopiot, joiden avulla pystyy osoittamaan tarvitsevansa oikeasti lääkkeet.

Luottokortit

Luottokorteista kannattaa ottaa kopiot, myöskin sellaisista, jotka eivät lähde reissuun mukaan. Vaikka kaikki muut kortit jouduttaisiin kuolettamaan, kotona olevan kortin kopion avulla pystyy silti esimerkiksi varaamaan lentoja tai tekemään ostoksia netissä.

Näiden lisäksi suositellaan otettavan selvää mikä on korttien kuoletusnumero, mitä matkavakuutukseen kuuluu, kuinka tehdä vakuutusyhtiöön ilmoitus ja mikä on lähimmän suurlähetystön numero ja osoite.

Lue myös: Viisi matkailuun liittyvää neuvoa, joilla teet lomastasi ikimuistoisemman

Lähde: About.com

Kilpailut

Uusimmat