Viisi matkailuun liittyvää neuvoa, joilla teet lomastasi ikimuistoisemman

13.01.2015 09:15 - Noora Suomalainen

Johtava matkailusivu Skyscanner on listannut viisi suosituinta matkailuun liittyvää lupausta, joiden onnistumisprosentti ei ole sieltä suurimmasta päästä. Näitä helppoja vinkkejä noudattamalla omasta matkasta voisi kuitenkin tehdä entistäkin onnistuneemman.

Matkoilla usein sattuu ja tapahtuu. Täydellistä reissua ei voi suunnitella kokonaan etukäteen, sillä matkassa on yleensä muuttujia. On kuitenkin olemassa viisi sellaista seikkaa, jotka varmasti auttavat tekemään matkasta paremman.

1. Älä anna elektroniikan häiritä oikeita kokemuksia
Lomalla on hankala oikeasti vain lomailla ja olla ilman elektroniikkaa, koska nykyään joka paikassa on langattomat netit ja yhteydet. Vapaa-ajallakin pitäisi päästä päivittämään sosiaalista mediaa ja katsomaan työsähköpostia, kun voisi keskittyä ihmisiin, jotka ovat lähellä. Jos oikeasti haluaa olla ilman elektroniikkaa, täytyy lähteä jonnekin missä nettiyhteydestä ei ole tietoakaan.

2. Pakkaa kevyesti
Ei ole olemassa kovinkaan montaa syytä miksi pitäisi pakata kymmeniä eri asukokonaisuuksia tai kenkäpareja mukaan lomalle. Pidemmänkin loman aikana pystyy pesemään mukana olevia vaatteita, joten muutamat kevyet housut ja paidat yhden kenkäparin lisäksi voi jo riittää. Reissaajan ei tarvitse raahata Armanin pukua tai muuta erikoista mukanaan, vaan perusvaatteilla pääsee jo pitkälle.

3. Näe vähemmän, koe enemmän
Seitsemän maan näkemisen kahdessa viikossa voisi vaihtaa ainoastaan muutamassa kohteessa vierailuun. Kun keskittyy vain muutamaan paikkaan, pääsee syvemmälle paikallisten kulttuuriin ja tapoihin.

4. Löydä uusia paikkoja
Uusia kohteita voi olla vaikea löytää, mutta aina ei tarvitse mennä sinne minne kaikki muutkin menevät. Jättämällä turistioppaat kotiin, voi päätyä mitä ihmeellisimpiin paikkoihin ja tilanteisiin. Jotkin päivistä voivat olla täysiä katastrofeja, mutta suurimmaksi osaksi tulee koettua mahtavia juttuja paikallisten kanssa.

5. Tee jotain mikä pelottaa
Syö hyönteisiä, matkusta yksin, surffaa aalloilla tai hyppää benji-hyppy. Tee jotain uutta ja jännittävää, mitä et ole ikinä ajatellut tekeväsi. Kohtaa pelkosi. Mikä ikinä tämä haaste onkaan, hengitä syvään ja luota itseesi. Parhaat tarinat syntyvät, kun astuu mukavuusalueensa ulkopuolelle.

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat