Vältä vatsataudit – 6 juomaa, joita matkailija uskaltaa juoda

30.12.2013 20:15 - Linda Arponen

Mikäli haluaa välttää sairastumisen matkalla, kannattaa valita juotavansa tarkkaan.

Kaikki matkailijat ovat kuulleet varoituksia ruokamyrkytyksistä ja monet myös kokeneet sen. Ruokien lisäksi myös juomien kanssa tulee olla tarkkana.

Onneksi on olemassa muutamia sellaisia juomia, joiden pitäisi olla turvallisia juoda, missä tahansa liikut.

Kahvi

Kuumat juomat ovat yleensä turvallinen vaihtoehto, sillä yli 60 asteen lämpötila tappaa useimmat bakteerit. Jos pystyt, juo kahvisi mustana tai varmista, että maito on pastöroitua.

Tee

Kuten kahvi, myös tee on hyvä juomavalinta, sillä keitetty vesi steriloituu ja on yleisesti turvallista juoda. Vielä parempi vaihtoehto on, mikäli tee on keitetty pullovedestä.

Pullotetut hiilihapolliset juomat

Tölkitetyt tai pullotetut hiilihappoa sisältävät juomat, kuten vesi ja virvoitusjuomat, ovat turvallisia juotavia. Näin siksi, että hiilihappo varmistaa, ettei pulloa ole aiemmin avattu ja täytetty hanasta.

Pullovesi

Pullotettu vesi on turvallinen juomavaihtoehto, mutta tarkista korkit, ettei pulloja ole avattu aiemmin ja täytetty hanavedellä.

Olut

Myös olut on turvallista juotavaa, mikäli sitä juo aiemmin avaamattomasta tölkistä tai pullosta. Oluen juonnista tulee kuitenkin muistaa sen kohtuullisuus.

Viini

Viiniin pätevät samat ehdot kuin edellisen juomaan, eli pullon tulee olla aiemmin avaamaton ja juomaa tulee nauttia kohtuudella.

Lähde: The Daily Meal

Kilpailut

Uusimmat