Kuva: Fotolia

Oransseja tahroja ja pinttyneitä kynsiä - 8 syntiä, joihin sorrumme itseruskettavan kanssa

30.07.2017 21:15 - Katariina Auvinen

Itseruskettavan voiteen saa helposti näyttämään huonolta, ellei levitykseen varaa kunnolla aikaa.

Itseruskettava voide on helppo ratkaisu kalpealle iholle, varsinkaan jos aurinko ei kuumota ulkona. Se on myös terveellisempi vaihtoehto kuin solariumissa makaaminen. Voiteen valintaan ja sen levitykseen kannattaa kuitenkin varata reilusti aikaa. Muuten voi olla mahdollista, että itselleen saa vain läikikkään ja oranssisen ihon. 

The Sun-julkaisu listasi kahdeksan syntiä, joihin on helppo sortua itseruskettavan kanssa. Varmista siis, että nämä jutut on kunnossa, jotta ihosi hohtaisi kauniin päivettyneenä. 

1. Et käytä levityskinnasta
Itseruskettava pinttyy voimakkaasti ihoon, joten levittäessäsi voidetta käsiin, se ehtii imeytyä yhä syvemmälle ja syvemmälle. Näin ollen jäljellä voi olla läikikäs kämmen. Sen sijaan kannattaa satsata kunnolliseen levityskintaaseen, jolla voi helposti levittää voidetta huoletta ja tasaisesti ympäri kehoa. 

2. Rusehtavat kulmakarvat
Jos käytät tuotetta kasvoille, kannattaa suojata kulmakarvat ennen levitystä pienellä määrällä vaseliinia. Tämä estää tahrojen syntymisen kulmakarvoihin ja niiden alla olevalle iholle. 

3. Käytät tuotetta liikaa
Itseruskettavaa kannattaa annostella ensiksi liian vähän kuin liian paljon. Yleinen virhe on The Sun -julkaisun mukaan juuri liian suuri annostelu. Jos itseruskettavaa voidetta tulee liikaa, jättää se helposti tummempia alueita. Kannattaa myös huomioida, että iho tulisi kuoria noin vuorokausi ennen voiteen levittämistä. 

4. Kärsimättömyys
Voiteen levityksen jälkeen, sen pitäisi antaa kuivahtaa rauhassa. Voidetta ei esimerkiksi kannata lisätä juuri ennen nukkumaanmenoa, koska silloin se voi tahrata lakanoita. Näin ollen myöskään juoman nauttimista tai hampaiden pesua ei suositella kuivumisen aikana. Jos juomasta tippuu jotain vartalolle tai vastaavasti hammastahna leviää kasvojen ympäristöön, pyyhkiytyy voide pois. 

5. Kynsien tahraaminen
Tämä johtuu myös siitä, ettei välttämättä käytä levitykseen kinnasta. Itseruskettavaa levittää myös helposti jalkojen lisäksi varpaan kynsille, jotka värjäytyvät myös. Voit estää värjäytymisen levittämällä väritöntä kynsilakkaa ennen voiteen levittämistä kynsille. 

6. Tummat silmänaluset
Kukaan ei toivo itselleen minkäänlaisia tummia silmänalusia. Kasvoille levityksen aikana kannattaa huomioida ettei levitä isoa määrää itseruskettavaa silmien alle. Ruskettava nimittäin vain korostaa tummia silmänalusia. Jos haluat jättää ruskettavan kokonaan pois tältä alueelta, vaseliinin laittaminen silmien alle on vastaus. 

7. Kuorit vartalosi liian aikaisin
Kun käyt ensimmäisen kerran suihkussa voiteen levittämisen jälkeen, ole varovainen suihkusaippuan kanssa. Varmista, ettei siinä ole kuorivia ainesosia, koska se kuorii pois myös rusketusta ja saattaa jättää läikikkäitä alueita. 

8. Valitset liian tumman sävyn
Kaunis rusketus ei aina tule tummimmalla sävyllä. Kannattaa valita ensin sävy, joka on lähellä omaa vartalon sävyä. Voidetta voi hiljalleen lisätä, jos haluaa syventää rusketusta.

Lue myös: Kumpi on vaarallisempaa: auringonotto vai itseruskettavat?

Lähde: The Sun 

Kilpailut

Uusimmat