Kuva: AOP

Suomalaiset vaatemerkit, joita nähdään toistuvasti myös supertähtien päällä - katso kuvat!

29.07.2020 09:15 - Henna Koste

Kuninkaalliset, poliitikot ja seurapiiritähdet luottavat myös Suomi-muotiin.

Nyt, kun suomalaisetkin ovat hiljalleen alkaneet arvostaa kotimaista muotia, on ilo nähdä tuttujen brändien luomuksia myös maailmalla. Poimimme kolme suomalaismerkkiä, jotka ovat saaneet huomiota myös ulkomailla. Entä ketkä niitä käyttävät?

Andiata

Ruotsin prinsessa Sofia edusti hiljattain kruununprinsessa Victorian syntymäpäivillä suomalaisen Andiatan mekossa. Andiata on perustanut ensimmäisen muotitalonsa Helsinkiin vuonna 1986. Suomalaisen perheyrityksen vaatteet ovat kiinnostaneet kuninkaallisia aiemminkin. Victoria on myös edustanut brändin asuissa. 

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

Minna Parikka

Minna Parikan kenkiä rakastetaan myös Suomen rajojen ulkopuolella. Etenkin Kardashian-Jenner-klaanissa on otettu Parikan kengät suorastaan tavaramerkiksi. Etenkin suvun nuorimmilla puputossut ovat tuttu näky. Keväällä Khloe Kardashianin True-tytär juhli suomalaistossuissa. Myös Kourtney Kardashianin Reign-pojalla sekä Rob Kardashianin ja Black Chynan Dream-tytöllä on nähty puputennarit. Minna Parikan suunnittelemia kenkiä on bongattu myös monien muiden maailmantähtien jaloista, mainittakoon Lady Gaga ja Cara Delevingne

Marimekko

Kenties tunnetuin suomalainen muotimerkki, Marimekko on myös näkynyt kansainvälisten tähtien asuvalinnoissa. Etenkin Marimekon klassikot ovat löytäneet tiensä julkkisten päälle. Hiljattain yhdysvaltalainen poliitikko Hillary Clinton, 72, edusti Vuokko Nurmesniemen suunnittelemassa Kihlatasku-mekossa. 

Kerroimme keväällä, että Hollywood-tähti Sharon Stone, 62, on ihastunut Marimekon vaatteisiin. Sosiaalisen median videoissaan tähti on kokkaillut Unikkoon verhoutuneena sekä saanut lahjaksi paidan Marimekon kevätmallistosta

Toki Marimekkoja on nähty vuosien saatossa monien muidenkin maailmantähtien yllä. Suomalaisbrändin matka maailmalle alkoikin aikanaan, kun presidentti John F. Kennedyn puoliso Jacqueline Kennedy edusti marimekoissaan.

Lue myös: Arvaatko, mistä suomalaiset ostavat eniten vaatteitaan? Verkkojätit eivät olekaan ykkösvalinta

Kilpailut

Uusimmat