Kuva: Shutterstock

Nopea paitatesti paljastaa, millainen ihonsävysi on - helpottaa myös täydellisen hiusvärin valintaa

17.04.2021 12:15 - Emmi Moilanen

Testiä varten tarvitset vain suosikkipaitasi ja hyvin valaistun tilan.

Bustle-sivusto uutisoi helposta ja nopeasta paitaniksistä, jonka avulla selvität, millainen ihonsävy sinulla on. Kun tunnistat, mitkä sävyt imartelevat ihoasi parhaiten, myös uuden hiusvärin valinta osuu todennäköisemmin nappiin.

Toimi näin:

1. Pese kasvosi ensin huolellisesti ja poista meikit.

2. Valitse paidan sovittamista varten tila, joka on hyvin valaistu. Luonnonvalo imartelee ihonsävyä parhaiten.

3. Ota testiä varten suosikkipaitasi, jossa olosi on itsevarma ja jota käyttäessä saat myös paljon kehuja muilta ja kommentteja siitä, että väri imartelee sinua.

- Minkä värinen paita on? Jos se on keltainen, oranssi tai persikan värinen, sinulla on todennäköisesti lämmin ihonsävy. Jos paita on sininen, vihreä tai violetti, sinulla on viileä ihonsävy. Jos nämä kaikki luetellut värit näyttävät hyvältä ylläsi, ihosi on melko todennäköisesti neutraali, väriasiantuntija Deb Rosenberg vinkkaa.

Voit soveltaa testiä myös silloin, vaikka suosikkivärisi pukeutumisessa olisi musta tai valkoinen. Sovittamalla värikästä paitaa, myös ihonsävyn analysoinnista tulee hieman helpompaa.

4. Jos olet yhä epävarma, tarkastele verisuontesi väriä, väriasiantuntija Chelsea Bulte ohjeistaa.

- Katso ranteesi sisäpuolta, ovatko verisuonesi vihertävät? Jos kyllä, se tarkoittaa, että ihonsävy on lämmin. Sinertävät suonet puolestaan kielivät siitä, että sinulla on viileä ihonsävy.

Huomioi hiusväriä valitessasi:

- Varmista, että värin syvyys on kaksi astetta tummempi tai vaaleampi kuin ihon värisi, Rosenberg muistuttaa, sillä tällöin sävy imartelee piirteitäsi parhaiten.

Mitkä hiusvärit sitten sopivat minulle?

Lämmin ihonsävy: Lämpimät hiusvärit, kuten vaalean ruskea ja kullan vaalea. Hieman tummemmista sävyistä toffee ja kinuski ovat erinomaisia valintoja.

Kylmä ihonsävy: Platinablondi, ja viileän tummanruskean sävyt ovat valintasi. Myös viininpunainen ja siniset hiukset korostavat ihoa kauniisti.

Lue myös: Täydellisen sileä iho - valitsimme 10 suosikkituotetta, jolla pääset karvoista eroon näppärästi

Lue myös: Voiko iho palaa, jos istuu vain varjossa? Vastaus yllättää

Lue myös: Inspiraatiota lyhyisiin hiuksiin? 5 suomalaiskaunotarta, joilta voit ottaa mallia

Juttu on julkaistu alun perin 3.7.2019.

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat