Kuva: Shutterstock

Kuivashampoota ei tulisi käyttää joka päivä - moni ei tiedä, että hittituotteella on myös kääntöpuoli

21.05.2023 19:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kuivashampoo saattaa kuivuttaa päänahkaa liiankin tehokkaasti.

Kuivashampoo on kiireisen arjen pelastus. Suihkaus aamulla ja likaisempikin tukka näyttää salonkikelpoiselta. Mutta voiko kuivashampoo olla jopa liiankin hyvää ollakseen täysin totta. Vastaus on todennäköisesti kyllä.

Metro-lehden artikkelin mukaan kuivashampoo ei sovellu ainakaan jokapäiväiseen käyttöön. Käyttöä olisikin syytä hillitä korkeintaan pariin kertaan viikossa.

Kuivashampoon toimintamekanismi perustuu siihen, että jauhe imaisee päänahasta öljyn ja rasvan, jolloin hiukset näyttävät puhtaammilta. Kortin kääntöpuoli on kuitenkin se, että kuivashampoo todellakin imee kaiken eli päänahka voi kuivua pahasti, jos kuivashampoota käyttää liian ahkerasti. Seurauksena voi olla esimerkiksi hilseilyä tai vaikutuksia jopa hiustenkasvuun.

Kuivashampoo voi myös kasaantua päänahkaan, jos sitä ei pestä riittävän usein huolellisesti pois. Silloin tällöin käytettynä kuivashampoosta ei kuitenkaan koidu suurta haittaa kuontalollesi, kunhan huolehdit myös käytön jälkeen hiustenhoidosta kuten juuri kuivashampoon huolellisesta pesemisestä pois päänahasta. Lisäksi saatat tarvita jotakin kosteuttavaa hoitoainetta pitääksesi huolta kuivashampoon mahdollisesti kuivuttamasta päänahasta.

Lue myös: Menetkö hiukset märkinä nukkumaan? Ei todellakaan kannattaisi

Lue myös: Kutiseeko päänahka? Ota asiantuntijoiden apukeinot käyttöön

Lue myös: Saatat vaurioittaa hiuksiasi tietämättäsi - 8 mokaa, joita kannattaa vältellä

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat