Kuva: SHUTTERSTOCK

Parhaat materiaalit vaatteisiin kesähelteillä - 5 materiaalia, jotka eivät tunnu hiostavilta

30.07.2023 18:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Kesähelteillä kannattaa kurkata vaatteen pesulappuun.

Vaatteiden materiaaleissa on niin luonnonkuituja, tekokuituja kuin muuntokuituja. Materiaaleja on miltei mahdoton asettaa paremmuusjärjestykseen, sillä jokaisella materiaalilla on omat hyvät ja huonot ominaisuutensa. Toinen kestää lujaakin kulutusta, kun taas toinen hengittää kesähelteillä.

Kesällä katse kannattaakin suunnata pesulappuun ja materiaalimerkintään, sillä hiostavassa paidassa kesäpäivästä on haastava nauttia läkähtyessään kuumaan. Jos paidan materiaalimerkinnässä on akryyli tai polyesteri, kannattaa se unohtaa siltä istumalta. Molemmat materiaalit ovat muovia eivätkä siksi hengitä.

Hengittäviä materiaaleja sen sijaan ovat erityisesti luonnonkuidut. Ne myös tuntuvat iholla mukavilta.

Tässä viisi materiaalia, joita kannattaa suosia kesähelteillä:

Pellava

Pellava on luja luonnonkuitu. Se on ominaisuuksiltaan kesävaatteissa loistava materiaali. Pellava kuitenkin ryppyyntyy helposti, joten höyrystin on hyvä lisä pellavaisen vaatteen kaveriksi.

Puuvilla

Puuvilla on myös hengittävä kuitu ja imee hyvin kosteutta. Osan puuvillatuotteista voi pestä jopa 60°C:ssa.

Silkki

Silkki on ylellinen materiaali kesäkuumalle. Se hengittää sekä toimii hyvänä lämmöneristeenä eli on viileä kuumalla ja lämmin kylmällä säällä.

Viskoosi

Viskoosi ei ole muiden listassa olevien materiaalien tapaan luonnonkuitu vaan muuntokuitu. Sillä on kuitenkin poikkeuksellisen hyvät hengittävät ominaisuudet. Viskoosi saattaa kutistua pesussa ja siksi se tulee muotoilla kosteana normaaleihin mittoihinsa.

Villa

Villa ei ehkä ole ensimmäinen materiaali, joka tulee mieleen kesähelteessä. Sen ominaisuudet ovat kuitenkin loistavat. Jos kesäyössä tarvitsee heittää mekon päälle neule, valitse villa keinokuidun sijaan. Villakuitujen ilmavuuden ansiosta villa eristää sekä kylmältä että kuumalta lämpötilasta riippumatta. Erityisesti kannattaa suosia merinovillaa.

Lue myös: Valtavat taskut hallitsevat nyt kesämuotia - Sydney Sweeneyn asussa ne olivat suuremmat kuin itse hame

Lue myös: Mekko kuin yöasu - Katie Holmes ja Hailey Bieber näyttävät mallia kesän sensuellista mekkomallista

Lue myös: Matalia vyötäröitä ja strassirintaliivejä - Coachella esitteli trendit, joihin tulet törmäämään ensi kesän festareilla

Juttu julkaistu alun perin 30. kesäkuuta 2023. 

Kilpailut

Uusimmat