Väärennettyjä Ugg-kenkiä liikkeellä - näin tarkistat ovatko omasi aidot

09.02.2012 16:15 - Mikko Räsänen

Lampaannahkaisista Ugg-saappaista on tullut kansainvälinen muoti-ilmiö. Se on saanut myös piraattituotteiden valmistajat heräämään, ja siksi moni aitoja Uggeja ostanut onkin vahingossa päätynyt ostamaan väärennetyn tuotteen.

Ugg-saappaat ovat jo muutaman vuoden ajan olleet jättisuosiossa. Perinteisten kivijalkakauppojen lisäksi internet on täynnä erilaisia nettikauppoja, joissa Uggeja myydään joskus todella halvalla. Ikävä kyllä markkinoille on tullut myös paljon väärennettyjä Ugg-kenkiä. Suomen kaduillakin moni Ugg-omistajaksi itsensä luuleva kävelee tosiasiassa piraattikengät jalassaan.

Internetissä on julkaistu ohjeet, joilla jokainen Ugg-kenkien omistaja voi tarkistaa kenkiensä aitouden.

1. Tarkista kenkien saumat
Jos saumojen ompeleissa esiintyy epäsäännöllisyyksiä tai epätasaisuutta, ovat kengät todennäköisesti väärennetyt. Aidoissa kengissä laadunvalvonta on niin tarkkaa, että tämän kaltaisia kenkiä ei tule myyntiin.

2. Tarkista kenkien alkuperämaa
Vaikka kenkämerkin nimi on Ugg Australia, ei kenkiä ole enää vuosiin valmistettu Australiassa. Nykyään aidot Uggit valmistetaan todellisuudessa Kiinassa. Siksi "Made in China" -teksti tuoteselosteessa on todiste kenkien aitoudesta. Piraattikenkien valmistajat laittavat kenkien alkuperämaaksi monesti juuri Australian tai Uuden-Seelannin ilmeisesti siksi, että luulevat aitojenkin tulevan sieltä. Maan lisäksi kannattaa myös kiinnittää huomiota tuoteselostelappuun, sillä piraattikengissä se on monesti sininen.

3. Tarkista materiaalin aitous
Tunnustele saappaiden ulkopintaa ja varmista, että kyse on todella aidosta lampaannahasta eikä tekoturkista. Aidoissa Uggeissa ei käytetä tekonahkaa.

4. Mittaa pohjan paksuus
Aitojen Uggien pohja on yleensä vähintään 2,5 senttiä paksu. Piraattikengissä pohja saattaa olla huomattavasti ohuempi. Aitojen Uggien pohjasta löytyy myös Uggin tunnus kohokuviona. Väärennetyissä Uggeissa tuo kuvio on sileä.

5. Tarkista kenkien väri
Tarkista, millä nimellä kenkien väriä kutsutaan. Jos värikoodina on "Camel-colored" on kyse väärennetyistä kengistä, sillä aidoissa Uggeissa ei ole tuollaista värikoodia.

6. Tarkista ohjekirja
Tarkista kenkien mukana tuleva ohjekirja. Sen pitäisi olla kulmikas, valkoinen ja siinä on kultaisella värillä kirjoitettu "UGG Australia" -teksti. Väärennetyissä kengissä ohjekirja saattaa olla hopeinen ja painojälki on yleensä huonompi kuin aidoissa.

7. Tarkista kenkien laatikko
Aidot Uggit tulevat tukevasta pahvista tehdyssä laatikossa, jonka kanteen on painettu sanat "UGG Australia".

Lähteet: ehow.com, ebay.com

Kilpailut

Uusimmat