Muotilegenda: Kaikki näyttävät nykyään klooneilta

21.02.2012 16:45 -

Englantilainen pitkänlinjan muotisuunnittelija Vivienne Westwood arvosteli Lontoon muotiviikolla rankasti nykypäivän trendejä ja ostohysteriaa.

Nainen kertoi uuden Red Label -mallistonsa muotinäytöksessä lehdistölle mielipiteensä ihmisten nykyisestä tyylistä. Hänen mielestään valtavirran mukaan päätöksensä tekevät kuluttajat ja halvan tuotannon vaatteet ovat saaneet aikaan yhteiskunnalle yhtenäisen tyylin. Hän syyttää jatkuvasti halvemmalla myytäviä ja huonosti kestäviä vaatteita yksilöllisyyden katoamisesta.

- Ihmiset eivät ole koskaan näyttäneet rumemmilta. Puhun nyt kaikesta tästä kertakäyttökamasta. Ostakaa vähemmän, valitkaa hyvin, älkääkä vain ostako massoittain tavaraa, niin että kaikki näyttävät klooneilta.

Muutama tyylikäs ihminen joukkoon kuitenkin mahtuu. He ovat yleensä naisen mukaan hänen omaa ikäluokkaansa.

- En huomaa ketään, elleivät he näytä todella hyviltä. Toisinaan joku näyttää erityisen hyvältä, ja yleensä hän on seitsemänkymppinen.

IBT-lehti kertoo verkkosivuillaan, että naisen mielestä muodin erottaa siitä, että se on hieman parempaa. Näytöksessä hän vertasi vaatteiden välillä tehtävää valintaa mäkkärissä syömiseen.

- Älä vain mene McDonaldsiin vaan osta jotain parempaa. Syö salaatti. Sitä muoti on: jotain, joka on parempaa.

Brittisuunnittelija tuli kuuluisaksi 70-luvun punk-luomuksillaan. Hän on kertonut saaneensa inspiraationsa vaatteita varten brittiläisten mielikuvituksen hyödyntämisestä aikoina, jolloin taloudellinen tilanne maassa oli huono.

Lähde: InternationalBusinessTimes

Kilpailut

Uusimmat