Silikonirinnat ovat saavuttaneet kypsän naisen iän

09.06.2012 12:15 -

Rintaimplantit täyttivät tällä viikolla 50-vuotta. Ensimmäinen leikkaus tapahtui Houston, Texasissa keväällä 1962. Lue silikonirintojen lyhyt historia.

Ensimmäinen silikoni-implantti asiakas oli amerikkalainen nuori nainen nimeltään Timmie Jean Lindsey, jonka kuppikoko muuttui operaation aikana B:stä C:hen.

- Mielestäni rintani olivat täydelliset, mutta sain kokonaiskuvan tilanteestani vasta kun menin ensimmäisen kerran julkiselle paikalle ja miehet vihelsivät minulle, kertoo nykyään 80-vuotias Lindsey.

Alunperin Lindsey oli ollut sairaalassa poistattamassa tatuointia rinnuksestaan, kun häntä pyydettiin kokeellisen leikkauksen koekaniiniksi. Tämä suostui eikä katunut päätöstään hetkeäkään.

Leikkauksen tekivät kirurgit Thomas Cronin ja Frank Gerow. Idea implanttien tekemiseen tuli, kun Gerow kerran puristi muovista veripussia ja hänen mielestään se tuntui naisen rinnalta. Lääkäri kokeili uutta innovaatiotaan ensimmäiseksi Esmeralda nimiseen koiraan, joka kahden viikon päästä operaatiosta päätti kuitenkin purra tikkinsä auki.

Innovaatio tuotiin virallisesti esille vuonna 1963 Washington D.C:ssä. Vastaanotto sekä plastiikkakirurgien että yleisön keskuudessa ylitti kaikkien odotukset.

Rintojen suurennusleikkaus on edelleen suosituin kauneusleikkaus muun muassa Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa, ja arviolta 5-10 miljoonaa naista ovat menneet kirurgin veitsen alle korjauttamaan muotojaan.

Suomen johtava plastiikkakirurgi, Rolf Nordström, puolestaan kertoi Voicelle mitkä toimenpiteet suomalaisia kiinnostaa eniten.

Lähde: BBC, The Guardian

Kilpailut

Uusimmat