Muotibloggaajan kirppislöytö: 500 euron takki parilla kympillä

19.09.2012 09:15 - Karoliina Kotala

Voicen tuoreessa juttusarjassa esitellään jokaisella kerralla ajankohtainen muotipersoona. Sarjan ensimmäisessä osassa tyylistään ja suhtautumisestaan muotiin kertoo Olivia-lehden nettisivuilla suosittua Paras aika vuodesta -blogia kirjoittava Stella Harasek.

Mitä muoti ja tyyli sinulle merkitsevät?
- Tyyli on minulle erottamaton osa isompaa käsitteellistä kokonaisuutta nimeltä elämä ja paljon enemmän kuin pelkät vaatteet, jotka puen aamulla päälle. Se on sekä itseilmaisua että esteetikon tarvetta ympäröidä itsensä kauniilla asioilla.

Miten päädyit työhösi?
- Lienee kyse onnekkaiden sattumien summasta. Perustin muotiblogin viisi vuotta sitten puolivahingossa ja puoliksi vitsinä ystävän kannustamana. Asiaa yllättäen riittikin ja lukijat löysivät tiensä blogiin, vaikken kehdannut kertoa siitä kuin lähimmille ystäville. Loput taitaa olla historiaa. Kolme vuotta sitten blogini muutti Olivian sivuille, jossa olen viihtynyt siitä saakka.

Mitä tekisit jos et työskentelisi muodin parissa?
- Samaa kuin nytkin muotialan töideni ohessa, kirjoittaisin, valokuvaisin ja työskentelisin musiikin parissa.

Kuvaile omaa tyyliäsi.
- Mustanpuhuvaa minimalismia rennosti, rokisti ja rakkaudella. Tyylini on yksinkertainen, viihdyn parhaiten pillifarkuissa, prätkäsaappaissa ja rennossa villapaidassa.

Mikä on kallein vaatekappaleesi/asusteesi? Paljonko se maksoi ja milloin ostit?
- Kallein vaatekappaleeni on Filippa K:n armeijahenkinen villakangastakki, jonka ostin monta vuotta sitten. En muista tarkkaa hintaa, mutta sen se lienee jo haukkunut, sillä käytän takkia yhä joka talvi.

Tämän hetkin kuumin juttu muodissa?
- Neonvärit ovat vallanneet näytöslavat! Meikäläinenkin tykkää neonväreistä pienissä paloissa, kuten kynsilakan muodossa.

Mikä vaate tulisi löytyä joka naisen vaatekaapista?
- Vaate, joka saa hänet tuntemaan itsensä voittamattomaksi.

Mikä on pahin tyylimoka, johon nainen voi syyllistyä?
- Pukeutuminen johonkin jonkun muun kuin itsensä vuoksi. Vaatteissaan kuuluu viihtyä.

Mitä vaate- tai asusteostosta kadut ja miksi?
- Hankin muutama vuosi sitten reiteen asti ulottuvat nahkasaappaat, joissa on kolmentoista sentin korko. Idea tuntui silloin loistavalta! Saappaat ovat hyvät jalassa, mutta en ole vieläkään keksinyt mihin tilaisuuteen kehtaisin pukea ne. Ehkä pillifarkkujen päälle väljän neuleen seuraksi.

Kuka on parhaiten pukeutuva suomalainen ja miksi?
- Kierrätysmuodin kuningatar Outi Pyy, joka onnistuu näyttämään tyrmäävältä sekä vintagekotelomekkoon ja korkoihin pukeutuneena että resuisissa farkuissa, bändipaidassa ja maihinnoususaappaissa. Onneksi olemme ystäviä, niin saan varastaa kaikki hänen tyylivinkkinsä.

Mitä muotimerkkejä fanitat?
- Suosin kotimaisista suunnittelijoista erityisesti Sanna Hopiavuorta ja Samujia. Ulkomaisista esimerkiksi Ann Demeulemeesterin ja Alexander Wangin vaatteet osuvat tyylihermooni. Lempiasusteeni tekee kotimainen gTie.

Mitä muotitrendiä sinulla on ikävä?
- Yhtään mennyttä muotitrendiä ei ole varsinaisesti ikävä, mutta toivoisin kyllä, että aurinkolasit otsalla kulkeminen tulisi vielä joskus muotiin, koska en opi koskaan tavasta pois.

Kuinka paljon käytät rahaa vaatteisiin kuukaudessa?
- Se vaihtelee, en hanki vaatteita joka kuukausi. Joskus saldo on pyöreä nolla, toisinaan teen useamman hankinnan samaan syssyyn kun löydän jotain mistä pidän.

Myytkö tai ostatko vaatteita kirppiksellä? Mikä on paras kirppislöytö?
- Olen kirppishai, mutta ehdin kirpparikierrokselle valitettavan harvoin. Ehdottomasti paras kirppislöytöni on musta trenssi, jonka ostin muutamalla kympillä lähes käyttämättömänä. Uutena takki oli maksanut melkein 500 euroa.

Kuinka paljon hyvät korkokengät saavat maksaa?
- Melkein mitä vaan, jos niillä voi kävellä koko päivän ja tanssia koko yön. En ole tosin luksusbrändien ylin ystävä, sijoitan roposeni merkkilaukun sijaan mieluummin lentolippuun New Yorkiin. Kalleimmat korkoni taisivat maksaa 250 euroa.

Kuva: Ville Malja

Tuleeko sinulla mieleen henkilö, jonka haluaisit kertovan tyylistään. Ehdota Muotipersoonaa alla näkyvään Kommentit-kohtaan, ja yritämme toteuttaa toiveesi!

Kilpailut

Uusimmat