Seurattu suomalaisbloggaaja: 'En olisi uskonut, että harmittomasta harrastuksesta tulisi päivätyö'

25.10.2012 15:15 - Karoliina Kotala

Suosittua Pupulandia-blogia kirjoittava Jenni Rotonen raottaa tuoreessa Muotipersoona-artikkelissa suhdettaan muotiin, tyyliin ja työhönsä.

Mitä muoti ja tyyli sinulle merkitsevät?

- Olen aina ollut visuaalinen ihminen ja nauttinut kauniista asioista. Muoti ja tyyli ovat minulle paitsi itseilmaisun keinoja, myös leikittelyä visuaalisuudella ja omalla identiteetillä.

Miten päädyit työhösi?

- Olen päätynyt nykyisiin töihini oikeastaan vähän sattuman kautta. En olisi koskaan arvannut blogia aloitellessani, että harmittomasta harrastuksesta voisi tulla joskus päivätyö. Jättäydyin pois edellisestä työpaikastani vuosi sitten ja olen sen jälkeen ehtinyt tehdä monenlaisia töitä freelancerina ja yksi aikeistani oli myös keskittyä enemmän bloggaamiseen. Siirryttyäni elokuussa Trendi-lehden alle bloggaamaan, se tavoite toteutui kunnolla.

Mitä tekisit jos et työskentelisi muodin parissa?

- Olen nykyään viestinnän alan freelancer, joka päätyötä on oikeastaan blogi ja muut hommat tulevat siinä sivussa. Olen opiskellut puheviestintää ja erikoistunut verkkoviestintään, joten nykyinen tekeminen liittyy tavallaan vahvasti myös opiskeluihini. Jos en kirjoittaisi blogia, tekisin todennäköisesti jotakin viestinnän alan hommia sosiaaliseen mediaan ja verkkomediaan liittyen.

Kuvaile omaa tyyliäsi.

- Tyylini on hahmottunut aika paljon viime vuosien kuluessa ja olen aina ollut kokeilullinen pukeutuja, mutta nyt alkaa tuntua, että se oma tyyli on löytynyt. En silti vieläkään halua jämähtää tutuille urille, vaan yritän jatkuvasti keksiä pieniä kikkoja, joilla voisin piristää vaatetustani. Jos tyylini pitäisi tiivistää muutamaan sanaan, niin kuvailisin sitä varmaankin näin: tyttömäinen, leikkisä, ajattoman tyylikäs näyttävillä ja kokeilullisilla yksityiskohdilla.

Mikä on kallein vaatekappaleesi/asusteesi? Paljonko se maksoi ja milloin ostit?

- Kallein vaatteeni taitaa olla Acnen muhkea ja lämmin talvitakki, jonka ostin monen vuoden takkimetsästyksen jälkeen reilu vuosi sitten. Maksoin takista muistaakseni yli 500 euroa. Parka-mallinen takki on kätevä, koska siinä on ikään kuin kaksi takkia yhdessä, sillä paksun untuvavuoren saa irrotettua. Suomen oloissa minusta kunnon takkiin on järkevää sijoittaa ja toivon voivani käyttää tuota löytöä vielä vuosia.

Tämän hetkin kuumin juttu muodissa?

- Tällä hetkellä innostun itse nahkavaatteista, cowgirl-henkisistä yksityiskohdista sekä tummanpunaisesta ja tummasta yönsinisestä väristä. Tykkään myös pitkään jatkuneen kiilakorko-trendin jälkeen 90-luvun tunnelmaa huokuvista tolppakoroista kengissä.

Mikä vaate tulisi löytyä joka naisen vaatekaapista?

- En oikein itse usko sellaisiin ehdottomiin vaatesuosituksiin, sillä jokainen määrittelee itse vaatekaappinsa tarpeet. Mutta sanoisin, että jokaisen naisen kaapista olisi hyvä löytyä hyvin istuvat farkut, lämmin ja pehmoisen turvallinen villatakki sekä musta perus-bleiseri. Noilla pääsee jo pitkälle!

Mikä on pahin tyylimoka johon nainen voi syyllistyä?

- Pahin moka on minusta se, että miettii liikaa muiden mielipiteitä, eikä uskalla pukeutua oman makunsa mukaan. Se yleensä nimittäin näkyy ihmisestä myös päällepäin, jos hänellä ei ole mukava olla omissa vaatteissaan. Toinen paha moka on pukeutua väärän kokoisiin vaatteisiin. Kokolapun lukemia tärkeämpää on, että vaate tuntuu ja näyttää sopivalta.

Mitä vaate-/asusteostosta kadut ja miksi?

- Teen onneksi vain harvoin täysin vikaostoksia, mutta taitaa niitä sattua jokaiselle joskus. Muistan joskus opiskeluaikoina ostaneeni alennusmyynnistä hopeanväriset haaremihousut, joita ei tullut käytettyä koskaan kertaakaan. Housut päätyivät lopulta käyttämättöminä kirpparikasaan, enkä kyllä muista, ostiko niitä edes kukaan.

Kuka on parhaiten pukeutuva suomalainen ja miksi?

- Minulla ei varsinaisesti ole tyyliesikuvia, mutta Suomessakin on monia hyvin pukeutuvia naisia. Pidän kovasti esimerkiksi Saimi Hoyerin, Anne Kukkohovin ja Niina Kurkisen tyyleistä. Heillä kaikilla on tietysti mallitaustansa ansiosta erinomaisen hyvät lähtökohdat tyyliasioissa. Pidän myös Lontoosta käsin 5 inch and up -muotiblogiaan kirjoittavan Sandra Hagelstamin tyylistä.

Mitä muotimerkkejä fanitat? Kotimainen ja ulkomainen?

- En ole mitenkään kovin merkkiuskollinen, vaan ostan milloin mitäkin. Suosin paljon myös vintagea ja etusijalla minulle vaatteessa on aina ulkonäkö ja materiaali, ei niinkään merkki. Suomalaisista merkeistä suosikkeja on kuitenkin Samuji ja ulkomaisista merkeistä pidän muun muassa ranskalaisen Isabel Marantin suunnittelusta, joskin hänen vaatteensa ovat sen verran hintavia, että niitä tulee harvemmin ostettua omaksi.

Mitä muotitrendiä sinulla on ikävä?

- Tätä pitää oikein miettiä! En oikein kaipaa mitään menneitä trendejä, koska en muutenkaan seuraa trendejä niin orjallisesti pukeutumisessani. Niistä on mukava ottaa inspiraatiota omaan pukeutumiseen, mutta jos pidän jostakin todella, voin kyllä käyttää sitä myös varsinaisen trendin mentyä ohi.

Kuinka paljon käytät rahaa vaatteisiin kuukaudessa?

- Vaatteisiin käyttämäni rahasummat vaihtelevat tosi paljon kuukausittain. Ostan mielelläni vaatteita ulkomaanreissuilta, joten silloin tulee kerralla usein käytettyä enemmän rahaa. Saattaa hyvin olla kuukausia, etten osta mitään ja sitten taas löytyykin kerralla paljon kivoja juttuja. Pyrin nykyään ostamaan vähemmän ja parempaa, joten keskiostokseni ovat paljon suurempia kuin vielä muutama vuosi sitten. Haluan myös ostaa sellaisia vaatteita, joita voin käyttää myös vuosien päästä, joten harkitsen ostoksiani huolella.

Myytkö tai ostatko vaatteita kirppiksellä? Paras kirppislöytö?

Shoppailin aiemmin kirpputoreilla paljon enemmän, sillä Helsingissä kirpputorikulttuuri on paljon vilkkaampaa kuin monessa muussa kaupungissa. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että myös löytöjä etsiviä kirpputorihaukkoja on liikkeellä paljon enemmän ja siksi kirppareilla pitäisi käydä aika usein. Myyn itse myös käyttämättömäksi jääneitä vaatteita kirpputoreilla toisinaan. Parhaita kirpparilöytöjäni ovat olleet yhdellä eurolla ostamani kulahtanut villatakki, jota rakastan yli kaiken, sekä tänä syksynä Tukholmasta löytämäni sinapinkeltainen vintage-takki.

Miten paljon hyvät korkokengät saavat maksaa?

- Kengät ovat minulle käyttötavaraa, joten olen harvoin valmis maksamaan niistä ihan maltaita. Mutta voisin kyllä maksaa hyvistä ja vähän spesiaalimmista kengistä esimerkiksi 300 euroa.

Muotikaupunkisi?

- Lontoo on muotikaupunkina kyllä aika ehdoton, sillä sieltä löytyy suurin osa maailman muotibrändeistä, mutta myös länsinaapurimme Tukholma on hyvä shoppailukaupunki.

Pupulandia-blogin löydät täältä.

Edellisen Muotipersoona-artikkelin löydät täältä.

Tuleeko sinulla mieleen henkilö, jonka haluaisit kertovan tyylistään. Ehdota Muotipersoonaa alla näkyvään Kommentit-kohtaan, ja yritämme toteuttaa toiveesi!

Kilpailut

Uusimmat