Miten levität itseruskettavan täydellisesti - ja onnistut lopputuloksessa

12.05.2013 17:15 - Karoliina Kotala

Kuten monet naiset tietävät, itseruskettavien käyttö voi olla hyvinkin haastavaa. Hyvillä ohjeilla lopputulos voi kuitenkin olla erittäin onnistunut.

Itseruskettavia on nykyisin markkinoilla moneen makuun. Suihkutettavien spray-pullojen avulla levitys on usein melko helppoa, sillä väriä ei tarvitse hieroa ihoon käsien avulla. Suihkutettavat sprayt ovat kuitenkin monen mielestä melko kuivattavia. Voidemaiset itseruskettavat taas ovat useimmiten kosteuttavampia, mutta niiden levityksessä on oltava huolellinen.

1. Kuori koko vartalon iho huolellisesti edellisenä päivänä, ja levitä paksua rasvaa suihkun jälkeen polviin, kyynärpäihin ja jalkateriin.

2. Jos käytät suihkutettavaa itseruskettavaa, rasvaa koko vartalo ohuesti kevyellä kosteusvoiteella ennen itseruskettavan levitystä, jotta väri ei imeydy liikaa vartalon kuiviin kohtiin.

3. Varaa itsellesi hyvä tila, ja siirrä sivuun tekstiilit, kuten kylpyhuoneen matot, jotka voivat värjäytyä suihkeesta.

4. Suihkuta itseruskettavaa noin 30 sentin etäisyydeltä tasaisesti koko vartaloon, pyydä ystävää apuun, jotta saat tasaisen tuloksen myös selkääsi. Älä kuitenkaan suihkuta väriä varpaisiin asti, vaan lopeta värjäys jalkapöytien kohdalle. Jätä myös kämmenet värjäämättä.

5. Kun olet suihkuttanut värin tasaisesti koko keholle, levitä vielä uusi kerros kosteuttavaa perusrasvaa kyynärpäihin, polviin ja muihin kehon kuiviin kohtiin. Usein tarpeellista on rasvata jalat kokonaan perusrasvalla, jottei vahingossakaan lopputuloksesta tule luonnottoman tumma, laikukas tai raidallinen. Rasvaa huolellisesti myös jalkaterät häivyttäem jalkapöydältä rasvan avulla itseruskettava varpaisiin asti.

6. Häivytä myös itseruskettavan raja leuan kohdalta kasvovoiteella tai levitä kasvoille omaa itseruskettavaa. Kasvoissa pyyhi kulmakarvat puhtaalla, kostutetulla vanupuikolla ja hiusraja kostutetulla vanulapulla. Häivytä kasvorasvalla myös hiusrajat, jottei itseruskettavasta jää rajoja.

7. Lopuksi suihkuta kevyesti kämmenten päälypuolelle itseruskettavaa ja levitä lopuksi käsiin superkosteuttava käsirasva, sillä kuiviin kynsinauhoihin itseruskettava väri tarttuu nopeasti.

8. Odota tarpeeksi kauan ennen kuin puet vaatteita päällesi, jotta väri ehtii kuivua.

Huom! Jos käytät itseruskettavia voiteita, joudut levittämään voiteen käsin ihoon. Levitä silloin voide huolellisesti ja tasaisesti. Tee silti kuivien ihoalueiden tuplakosteutus myös lopuksi. Pese kädet kokonaan välittömästi lopetettuasi värin levittämisen. Lopuksi levitä ohuesti itseruskettavaa kämmenten päälypuolelle ja hiero kämmenten sisäpuoli kosteaan pyyhkeeseen. Lopuksi rasvaa kädet huolella.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat