Hunajasta on moneksi - katso seitsemän makeaa kauneudenhoitovinkkiä

24.07.2013 12:45 - Reija Saarinen

Hunaja on todellinen ihme aine, jota voidaan käyttää niin ruoassa kuin kauneudenhoidossa.

Tässä muutamia makeita vinkkejä hunajan käyttöön.

Hiusnaamio

Kesäkuukausien aikana hiukset saavat runsaasti haitallisia UV-säteitä. Hiukset kärsivät myös suolaisesta vedestä ja kloorista. Hunajapohjainen hiushoito lisää hiuksiin kiiltoa ja pitää huolta myös hauraista latvoista. Sekoita kupillinen vettä, kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa, teelusikallinen hunajaa sekä viisi tippaa rosmariiniöljyä. Tämän jälkeen hiero ainetta pestyihin hiuksiin ja huuhtele. 

Kuorintavoide

Kuivaa ihoa kannattaa hoitaa hellävaraisesti. Sen sijaan, että käyttää kovia kaupasta ostettuja kuorinta-aineita, kannattaa sellainen valmistaa itse. Sekoita keskenään hunajaa, tummaa sokeria, oliiviöljyä ja sitruunamehua. Tämä seos on iholle hellävarainen, mutta poistaa silti kuollutta ihoa ja antaa pehmeän tunteen. 

Karvanpoistoaine

Kauneushoitoloissa saa nykyään erilaisia karvanpoistoja, joita tehdään myös hunajasta. Tällaisen voi kuitenkin tehdä myös itse kotona. Tee oma vaha hunajasta, tummasta sokerista ja sitruunamehusta. Sekoita kaksi kupillista tummaa sokeria, 1/4 kuppia sitrruunamehua sekä 1/4 kuppia vettä. Tämä määrä riittää hyvin säärien hoitoon, mutta sama aine käy niin jalkoihin, kainaloihin kuin bikinirajaankin. 

Arven vaalentaja

Arvet voivat olla ikäviä. Onneksi niitä voi vaalentaa myös itse. Vaalentumista voi vauhdittaa niin, että hieroo raakaa hunajaa arvelle ennen nukkumaanmenoa. Kohta kannattaa myös peittää siteellä. Aamulla kohta kannattaa huuhdella vedellä. 

Aknen ja näppyjen poistaja

Hunajan sisältämät antibakteeriset aineet vetävät ihosta pois bakteereita ja epäpuhtauksia. Kannattaa siis painella hunajaa näppyjen päälle. Tämä vähentää punoitusta ja rauhoittaa ihoa. 

Tehokosteuttaja

Hunaja on erittäin kosteuttavaa. Lisää pari ruokalusikallista hunajaa sulatettuun karitevoihin. Näin saat kosteusvoiteen, jota voidaan käyttää päästä varpaisiin. 

Auringon polttamien parantaja

Auringon polttamaa ihoa voidaan hoitaa hunajalla. Jos iho siis pääsee kärähtämään, kannattaa sitä painella hunajalla. Tämä helpottaa kipua ja auttaa ihoa paranemaan. 

Lähde: Huffinton Post

Kilpailut

Uusimmat