Oliiviöljyä voi käyttää myös kauneudenhoidossa - katso viisi vinkkiä

28.07.2013 13:15 - Reija Saarinen

Oliiviöljyllä on monia terveyshyötyjä sisäisesti nautittuna. Harva kuitenkaan tietää, että oliiviöljyä voi käyttää myös kauneudenhoitoon. 

Oliiviöljyä voidaan käyttää muun muassa hiusten, kynsien sekä ihon hoitoon. Tässä muutamia helppoja ideoita oliiviöljyn käyttöön. 

1. Karvojenpoistoaine

Herkälle iholle höylääminen saattaa aiheuttaa ärsytystä. Oliiviöljy tekee täydellisen voiteluaineen karvanpoistoa varten.

2. Hoitoaine

Levitä oliiviöljyä hiuksiin shampoopesun jälkeen. Laita hiusten suojaksi muovinen myssy ja lämmitä hiuksia hiustenkuivaajalla noin 10 minuutin ajan. Anna hautua vielä 10 minuuttia lisää ja huuhtele pois.

3. Kuorinta-aine

Tämä kotitekoinen kuorinta-aine on todella yksinkertainen. Hiero oliiviöljyä iholle. Tämän jälkeen kuori iho hankaamalla sitä karkealla sokerilla tai merisuolalla. Huuhtele iho käsittelyn jälkeen ja levitä kosteusvoide. 

4. Kynsinauhojen kosteuttaja

Sekoita ripaus oliiviöljyä ja vettä keskenään. Liota käsiä seoksessa noin viiden minuutin ajan. Tämän jälkeen lämmitä hieman oliiviöljyä ja hiero sillä kynsinauhat. 

5. Meikinpoistoaine

Voit taputella hieman oliiviöljyä pumpuliin ja käyttää sitä vedenkestävän meikin poistoon. Ole kuitenkin varovainen, ettei öljyä mene silmään. 

Lähde: Bellasugar

Kilpailut

Uusimmat