XL-bloggaaja Mimmi: Kauppojen läskinurkkauksista pitäisi luopua

10.10.2013 10:45 - Katariina Näreaho

Plus-mallistojen tarjonta on parantunut hurjasti vuosien saatossa. Silti etenkin Suomesta trendikkäiden vaatteiden löytäminen tuottaa XL-kokoisille naisille vaikeuksia. Myös niin sanotut läskinurkkaukset ovat monen mielestä huono piirre vaatekaupoissa.

Pukeutumisneuvojaksi valmistuva Mimmi vieraili Voicella keskustelemassa isojen naisten muodista. PlusMimmi-blogia pitävän naisen mielestä XL-mallistojen tarjonta on parantunut vuosien saatossa, mutta silti valikoimat laahaavat usein trendien perässä.

- Suomesta löytyy joitain plus-mallistoja, mutta nekin löytyvät yleensä kaupassa sieltä läskinurkkauksesta, perimmäisestä kulmasta, Mimmi kertoo.

Nainen itse ostaa vaatteensa pääosin netistä, sillä Suomessa valikoimaa on vähän. Lisäksi Mimmin mukaan ulkomailla plus-kokoiset on otettu paremmin huomioon.

- Itse tykkään shoppailla Lontoossa. Siellä vaatekoot on yleensä numeroon 48 saakka ja samassa rekissä muiden kanssa. Samat kuosit, samat värit ja samat printit. Ei tarvitse mennä etsiskelemään, että missäs täällä on se minun oma osasto. Siitä olisi kiva päästä pikkuhiljaa eroon.

Haasteita tulee etenkin silloin, kun on ystävän kanssa ostoksilla.

- Siinä on vähän, että morjens! Nähdään puolen tunnin päästä. Mä meen tonne päin ja mee sä sinne päin.

- Mutta tämä on minun mielipiteeni. Toiset taas tykkäävät mennä plus-osastoille. Siellä kaikki vaatteet ovat samassa paikassa, eikä tarvitse penkoa rekkejä muiden kanssa, Mimmi jatkaa.

Kilpailut

Uusimmat