Nainen, varo! Meikkien suojakertoimet eivät toimi - ellet käytä niitä oikein

03.07.2014 08:00 - Katariina Näreaho

Suojakertoimen sisältäviin meikkivoiteisiin ei kannata luottaa sataprosenttisesti.

Suojakertoimen sisältävä meikkivoide on hyvä ostos, mutta sen varaan ei kannata laskea täysin. Voicen kauneusasiantuntija Henna Heikkinen kertoi Voicen Kesäiltapäivässä, kuinka tehokkaita nämä uv-suojan sisältävät meikit loppupeleissä ovat.

- Meikkivoide kyllä suojaa, jos siinä on aurinkosuoja, mutta vain hetkellisesti. Ongelma on siinä, että tuotetta pitäisi laittaa teelusikallinen, mikä on paljon, jotta siitä saisi tarvittavan suojan. Tämä ei meikkituotteissa yleensä toteudu. Lisäksi sitä pitäisi muistaa laittaa korviin ja kaulan alueelle, Heikkinen kertoo Petra Soikkelin haastattelussa.

Toinen on haaste SPF:n sisältävissä meikkivoiteissa on se, että sitä pitäisi lisätä iholle kahden tunnin välein. Muuten se ei suojaa auringon vaarallisilta säteiltä oikein.

- Jos oleskelee koko päivän ulkona, suosittelen laittamaan aurinkovoidetta ja aurinkolasit sekä hatun päähän, Heikkinen neuvoo.

Henna Heikkinen, Ihonhoitobaari.

Kysyimme kauneusasiantuntijalta myös, mitä eroa on kasvoille ja vartalolle suunnatuissa aurinkovoiteissa. Lue asiasta lisää täältä.

Voicen Kesäiltapäivä ja Petra Soikkeli arkisin klo 15-19.

Kilpailut

Uusimmat