Kauniimpi iho, hohtavammat hiukset: 9 tapaa käyttää omenaviinietikkaa kauneudenhoitoon

20.08.2014 10:17 - Heli Thoren

Keittiöstä löytyvä omenaviinietikka kannattaa siirtää suosiolla kampauspöydälle.

Omenaviinietikalla on yllättäviä vaikutuksia, mitä tulee kauneudenhoitoon. Jos haluat heleyttää ihoa tai parantaa hiustesi kuntoa, kannattaa kipittää keittiöön ja hakea omenaviinietikka avuksesi:

1. Kylpyveteen

Lisää puoli desiä omenaviinietikkaa kylpyveteen. Se pehmentää ihoa. Omenaviinietikka parantaa ihon suojakerrosta ja pH-tasapainoa. Siksi se auttaa myös vartalon ihonhoidossa.

2. Kasvovetenä

Sekoita kulhossa 1 tl omenaviinietikkaa ja 1,5 dl vettä. Saat siitä tehokkaan kasvoveden, joka paitsi pienentää ihohuokosia, myös kosteuttaa ihoa. Käytä näin: Pyyhi kasvot pumpulilla, joka on kastettu veteen. Älä huuhtele. Omenaviinietikan sisältämät hapot parantavat myös ihon pintaverenkiertoa.

3. Hiushuuhteena

Sekoita 2 tl omenaviinietikkaa yhteen desilitraan vettä. Huuhtele sillä hiukset pesun jälkeen. Huuhtele ja laita vielä hoitoainetta. Viinietikkaa parantaa hiusten kiiltoa ja tekee niistä helpommin käsiteltävät.

4. Auringonpolttamiin

Sekoita puoli desiä omenaviinietikkaa neljään desilitraan vettä. Kasta pieni pyyhe nesteeseen ja painele sillä varovasti auringonpolttamaa ihoa. Omenaviinietikka auttaa ihoa uusiutumaan, rauhoittaa ja parantaa.

5. Sheivaamisen jälkeen

Jos olet saanut ihottumaa ihokarvanpoistosta, kokeile valella viinietikalla kastetulla vanupuikolla ongelmakohtaa. Jos tilanne on paha, laita sisäänkasvaneen karvan kohtaan ensin hunajaa ja anna vaikuttaa kymmenen minuuttia. Pyyhi sitten pois ja pyyhi kohta sitten omenaviinietikalla.

6. Hilseeseen

Sekoita teelusikallinen viinietikkaa shampoon joukkoon ja pese hiukset. Viinietikan hapot auttavat myös päänahan hilseilyyn. Ne myös kiihdyttävät päänahan verenkiertoa, joka voi edesauttaa hiustenkasvua.

7. Mustelmiin ja ruhjeisiin

Kasta pumpuli omenaviinietikkaan, laita ruhjeen päälle ja sido haava. Anna vaikuttaa tunnin verran. Viinietikka nopeuttaa ihon paranemista, kiihdyttää verenkiertoa ja helpottaa kipua. Huuhtele ruhje käsittelyn jälkeen ja laita perusvoidetta päälle.

8. Hyönteisten puremiin

Kasta vanutuppo omenaviinietikkaan ja valele kutiavaa hyönteisen puremaa sillä. pH-tasapainoa parantavat ominaisuudet hapossa auttavat kutinaan ja ärsytykseen.

9. Jalkahikeen

Sekoita 1 dl omenaviinietikkaa ja 4 dl vettä. Liota jalkoja siinä. Omenaviinietikka auttaa hikoaviin jalkoihin ja poistaa hajua. Viinietikka ehkäisee myös hiivaa ja erilaisia jalkasieniä kasvamasta.


Tiesitkö, että oluesta saa kasvonaamion, joka nujertaa näpyt? Katso ohje siihen täältä.


Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat