Nuorentaa ihoa, edistää hiusten kasvua – 5 keinoa käyttää inkivääriä kauneudenhoidossa

06.11.2014 10:25 - Linda Arponen

Inkiväärin terveysvaikutukset voi hyödyntää myös kauneudenhoidossa.

Inkivääri on jo pitkään tunnettu terveysvaikutuksistaan. Olemme kertoneet aiemmin, kuinka sitä voi käyttää esimerkiksi erilaisten kipu- ja vilustumisoireiden hoitoon.

Inkiväärin käyttö kauneudenhoidossa ei kuitenkaan ole monille yhtä tuttua. Lue alta, mitä kaikkea inkivääri voikaan kauneutesi eteen tehdä.

Haalista arvet

Inkiväärillä on virkistäviä ja antioksidanttisia ominaisuuksia, joiden vuoksi se kykenee häivyttämään ihon sävyäsi vaaleampia arpia. Leikkaa siis siivu tuoretta inkivääriä ja aseta sellaisten vaaleiden arpien päälle, joiden värin toivoisit tasoittuvan. Anna inkiväärin mehun kuivua. Jos teet tämän kerran tai kahdesti päivässä, pitäisi tuloksia alkaa näkyä parin viikon aikana. Muutaman kuukauden kuluttua arpi voi olla jo niin haalistunut, ettei sitä enää edes huomaa.

Nuorenna ihoa

Inkiväärin nauttiminen sekä sisäisesti että ulkoisesti voi hidastaa ikääntymisen merkkejä. Inkiväärillä on noin 40 antioksidanttista ominaisuutta, jotka estävät vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita ja suojaavat ihoa ikääntymiseltä. Inkivääri voi myös tasoittaa ihon sävyä ja parantaa sen kimmoisuutta. Tee siis joka toinen viikko seuraavanlainen kasvonaamio: sekoita yhtä suuret määrät raastettua tai jauhettua inkivääriä, hunajaa ja tuoretta sitruunamehua. Anna vaikuttaa puoli tuntia ja huuhtele saadaksesi hehkuvan ihon.

Edistä hiusten kasvua

Inkivääri saa päänahan verenkierron liikkeelle, mikä on tärkeää hiusten kasvulle. Inkiväärin vitamiinit, mineraalit ja rasvahapot vahvistavat myös hiuksia ja torjuvat hiustenlähtöä. Voit kokeilla esimerkiksi seuraavanlaista hiusnaamiota: sekoita yhtä suuret määrät raastettua inkivääriä ja jojobaöljyä. Hiero sekoitus hiuksiisi, keskittyen erityisesti päänahkaan. Anna vaikuttaa puoli tuntia, huuhtele ja pese normaalisti shampoolla.

Torju hilsettä

Inkiväärin antiseptiset ominaisuudet tekevät siitä myös erinomaisen hoidon hilseeseen. Hiero päänahkaasi siis inkivääriöljyä tai sekoitusta, jossa on kaksi osaa raastettua inkivääriä ja kolme osaa oliivi- tai seesamiöljyä. Anna vaikuttaa 15-25 minuuttia. Jos teet tämän pari kertaa viikossa, pääset eroon hilseestä.

Vähennä selluliittia

Muiden ominaisuuksiensa lisäksi inkivääri voi myös vähentää selluliitin määrää kehossa. Kiihdytä siis verenkiertoa ja kiinteytä ihoa sitruuna-inkivääri kuorinnalla. Sekoita siis yksi desilitra sokeria, puoli desilitraa oliiviöljyä, kaksi ruokalusikallista tuoretta, raastettua inkivääriä ja yhden sitruunan kuori. Jos kaikki ei mene kerralla, säilyy kuorinta-aine jääkaapissa viikon ajan.

Lähde: Byrdie

Kilpailut

Uusimmat