Kuva: Fotolia

Tee perusvoiteesta kasvonaamio saunaan - lue yllättävät niksit terveempään ihoon

12.02.2016 10:15 - Senni Loikala

Asiantuntija ohjeistaa suomalaisia naisia kosteuttavaan ihonhoitoon talvella.

Talvella ihoa kannattaa hoitaa eri lailla kuin muina vuodenaikoina. Kun sää on pureva, vaatii myös iho toisenlaista huoltoa kuin kesällä. Meikki- ja hiustaiteilija Ida Jokikunnas paljastaa kolme tuotetta, joihin jokaisen suomalaisen naisen kannattaa panostaa juuri nyt.

Kasvonaamio saunaan

”Saunassa tulisi aina olla kosteuttava kasvonaamio. Varsinkin talvella, kun iho on muutenkin herkillä ja saunomme enemmän. Kova kuumuus rasittaa ihoa, minkä takia iho pitää suojata.

Kasvonaamio tekee paremmin tehtäviään lämmössä, ja se suojaa ihoa kuumilta löylyiltä. Silloin katkenneita verisuonia ei tule niin paljon, eikä iho punoita kovasti.

Itse käyn talvella lähes joka päivä saunassa. Laitan kerran tai kaksi viikossa kunnon kasvonaamion saunaan. Muina päivinä pistän paksusti perusvoidetta kasvoille. Se suojaa, pehmentää ja kosteuttaa ihoa. Se on halpispelastukseni.”

Kosteutusvoide suojakertoimella

”Talvella kannattaa panostaa hyvään kosteutusvoiteeseen, joka sisältää suojakertoimen. Aurinko paistaa myös talvella ja heijastuu lumesta. Sen vuoksi iho tulee suojata ultraviolettisäteilyltä.”

Kasvovesi

”Melkein päivittäin juttelen naisten kanssa, jotka valittavat ihon kuivuutta ja pohtivat sopivaa kosteusvoidetta. Ensimmäisenä kysyn heiltä, käyttävätkö he kasvovettä. Yllättävän harva käyttää.

Moni luulee, että kasvovesi on puhdistustuote. Sitä se ei ole, vaan se on kaikista tärkein kosteutustuote. Se alentaa ihon pH-arvoa ja aukaisee ihoa niin, että muut tuotteet imeytyvät sille. Jos et käytä kasvovettä ja iho kiristää kasvorasvoista huolimatta, johtuu se siitä, etteivät tuotteet pääse imeytymään.

Ihon kosteuttaminen alkaa sillä, että käytät kasvovettä, sitten lisäät seerumit ja kosteuttavat voiteet.

Itse levitän kasvojen pesun jälkeen iholle vielä mineraalisuolaa. Se poistaa viimeisetkin saasteet ja epäpuhtaudet ja auttaa ihoa kosteutumaan paremmin.”

Hae inspiraatiota muoti- ja kauneusasioihin Jokikunnaksen Ida iholla -blogista. Pääset blogiin tästä.


Lue myös: Kärsitkö halkeilevista huulista? Nopea niksi hellävaraiseen hoitoon

Lue myös: Kylmä ilma kuivattaa ihoa ja meikittömiä päiviä kannattaa viettää - meikkimyytit kumottiin

Lue myös: Helpoilla ohjeilla saat kuivashampoosta parhaan hyödyn

Kilpailut

Uusimmat