Kauneudenhoidon 7 syntiä, joihin jatkuvasti sorrumme - tunnista virheet ja opi välttämään

14.07.2014 10:39 - Laura Sulkava

Hiusten nestehukka, huolimaton meikkaaminen sekä finnien hinkkaaminen ovat syntejä, joihin syyllistymme huomaamattamme.

Alla kerrottuna vinkkejä yleisimpiin kauneudenhoidon kompastuskiviin sekä ohjeet, kuinka tilanteissa kannattaa toimia.

Pörröiset hiukset

Etenkin kesällä hiusten pörröisyys on naisten kauneussynti. Taustalla piilee hiusten nestehukka, jonka voi välttää käyttämällä säännöllisesti syvähoitavaa hoitoainetta. Lisäkosteutuksella saa korjattua vaurioituneita hiuksia ja käyttämällä muotoilussa muutamia tippoja tehoseerumia pörröiset hiukset pysyvät kurissa.

Kuumuutta kannattaa välttää, koska se kuivattaa hiuksia entisestään. Tilalle voi etsiä tuotteet, jotka ajavat saman asian. Jos kuitenkaan et ole valmis luopumaan suoristusraudastasi, pidä huoli, että käytät aina lämpösuojaavaa suihketta ennen suoristusta.

Liioitellut kulmakarvat

Vaikka sinua houkuttaisi tehdä pari ylimääräistä vetoa, jotta saisit kulmakarvat näyttämään muhkeammalta, älä tee niin. Lopputuloksena todennäköisesti kulmakarvasi muistuttavat kahta etanaa otsassa.

Meikkaamisessa on tärkeää, että ei katso lopputulosta liian läheltä. Kun sudit väriä kulmille, arvioi kokonaisuutta välillä pienen matkan päästä.

Epätasainen itseruskettava

Nopea rusketus kuulostaa houkuttelevalta, mutta lopputuloksen kannalta on fiksumpaa noudattaa putelin ohjeita. Vain testaamalla erilaisia merkkejä, löytää juuri omalle iholle sopivan tuotteen.

Kuori iho ennen voiteen käyttöä, jolloin saat hehkuvan värin eikä tulos jää yhtä helposti läikikkääksi.

Epäsiistit huulet

Juuri punatut huulet näyttävät hyvältä, mutta niitä pitää ylläpitää, jotta tulos pysyy kauniina. Huulipunan päälle voi hennosti sutia hieman läpinäkyvää puuteria, joka estää suttaantumista.

Meikkivoiteen näkyvät rajat

Oranssi meikkivoiteen raja kasvojen ympärillä näyttää huolimattomalta ja epäsiistiltä. Etsi oikea väri kasvoillesi ja panosta kunnolliseen sutiin, jolla saat hyvän peittävän lopputuloksen. Muista levittääja häivyttää voidetta myös kaulallesi.

Finnien paniikkihoito

Finni ilmestyy kasvoille ja jynssäät sitä puhdistusmaidolla, kasvovedellä, puristelet hieman ja päälle lykkäät erilaiset tökötit kaapista. Kuulostaako tutulle? Paras hoito finneille on poistaa ensin meikki ja sitten antaa ihon hengittää.

Usein finnejä ilmestyy, kun ihohuokoset ovat tukkeutuneet. Käyttämällä hoitavaa maskia viikoittain varmistat säännöllisen syväpuhdistuksen.

Hiusten liiallinen peseminen

Hiukset eivät voi sitä paremmin, mitä useammin niitä pesee. Päivittäinen pesu poistaa hiuksista kehon tuottamia hoitavia öljyjä ja tekee lopputuloksesta jopa huonomman.

Pesuväliä voi venyttää asteittain. Ensin voi pestä joka toinen päivä ja suositeltavaa on lopulta pestä kolmen päivän välein. Jos tunnet hiuksesi todella likaiseksi, suihkuta hiuksille hieman kuivashampoota.

Katso myös aikaisemmin julkaisemamme juttu maailmalla käytetyistä luonnollisista kauneudenhoitotavoista sekä kookosöljyn monipuolisesta käytöstä.

Olemme myös julkaisseet paljon meikki ja kampaus -tutorial-videoita. Katso, kuinka voit tehdä hiuksiisi seksikkäät rantalaineet tai kuinka käytät kuivashapoota oikein.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat