Kuva: Youtube

Ruotsin euroviisuedustaja haukkuu kilpailun sääntöjä "tyhmiksi" - joutuu muuttamaan esitystään

15.03.2018 15:45 - Iiro Myllymäki

Voice.fi:n euroviisutoimittaja Iiro Myllymäki esittelee ja arvioi kaikki vuoden 2018 euroviisukappaleet.

Perinteisesti hyvin Euroviisuissa pärjännyt Ruotsi lähettää tänä vuonna kilpailuun 20-vuotiaan Benjamin Ingrosson. Ingrosso voitti Ruotsissa jättisuosiossa olevan Melodifestivalenin kappaleella Dance You Off ja lunasti samalla lippunsa Lissaboniin.

Melodifestivalenissa nähty huippuunsa hiottu esitys kokee muutoksia varsinaisia Euroviisuja varten. Euroviisuissa on kiellettyä käyttää ennalta nauhoitettuja taustalauluja kappaleessa, toisin kuin Melodifestivalenissa. Dance You Off -kappaleessa Ingrosson ääntä on kerrostettu reippaalla kädellä, ja tämä sama efekti täytyy nyt saada toimimaan taustalaulajilla. Ingrosso itse on kommentoinut asiaa ihmeissään.

- Nyt lavalle tulee seisomaan joku, joka laulaa minun osuuteni kaikuna. Se on kummallista. Mielestäni on tyhmää, että Euroviisuissa ei saa olla nauhoitettuja taustalauluja. Miksi kappaletta ei saa esittää sellaisena kuin se parhaimmillaan on? Ingrosso kommentoi voittonsa jälkeen Aftonbladetille.

Benjamin Ingrosso pyrki Ruotsin viisuedustajaksi myös viime vuonna. Tuolloin mies sijoittui viidenneksi.

Arvio:

Ruotsi osaa mielenkiintoisten live-esitysten tuottamisen Euroviisuihin paremmin kuin yksikään muu maa. Hyvin usein ruotsalaisilla on esityksessään jokin esityksellinen koukku, jota muut eivät ole tajunneet aiemmin käyttää. Viime vuonna juoksumatot toimittivat tämän koukun virkaa, ja edellisessä voittoesityksessään (Måns Zelmerlövin Heroes vuonna 2015) koukku oli animaatiohahmojen luova käyttö esityksessä. Tänä vuonna ruotsalaisten innovaatio on tyylikäs valoshow, jota ei todellakaan voi suositella epileptikoille.

Benjamin Ingrosson esitystä suunniteltaessa taustajehut ovat varmaankin pohtineet, miten lähelle musiikkivideota live-esityksen voi viedä. Dance You Off osoittaa, että hyvin lähelle. Esityksestä tuleekin mieleen hyvin paljon Kylie Minoguen Wow-musavideo. Ruotsin rinnalla kaikki muut tämänvuotiset viisuesitykset näyttävät todennäköisesti auttamattoman vanhanaikaisilta. Onneksi modernius ei ole itseisarvo, joka ratkaisee voittajan, enkä usko, että Ruotsi tänä vuonna voittaakaan.

Itse biisi jää jotakuinkin ultratyylikkään esityksen varjoon. Kappaleesta tulee olo, että Justin Bieber on laitettu laulamaan Justin Timberlaken biisiä – ja yhdistelmä toimii. Dance You Off ei ole tämän hetken poptrendien perässä hiihtelevää musiikkia, vaan kappale on sen sijaan lähempänä r’n’b-listojen tarjontaa à la The Weeknd. Viimeinen vääntö biisistä kuitenkin puuttuu. Tällaisenaan meno jää vähän liiankin chilliksi ja tunnelmoivaksi, mutta biisin seksifunk on tervetullut lisäys tämän vuoden Euroviisujen genrepalettiin.

Lue kaikki aiemmat euroviisuesittelyt tästä linkistä.

Lue myös: Israel on vedonlyöjien ykkössuosikki viisuvoittajaksi - esitys on varmasti tämän vuoden puhutuin

Lähde: Aftonbladet

Kilpailut

Uusimmat