Kuva: Eurovision.tv

Onko Itävallalla tämän vuoden komein euroviisuedustaja? Tehnyt myös alusvaatemallin töitä

25.04.2018 09:15 - Iiro Myllymäki

Voice.fi:n euroviisutoimittaja Iiro Myllymäki esittelee ja arvioi kaikki vuoden 2018 euroviisukappaleet.

Cesár Sampson, 34, on Itävallan edustaja tämän vuoden Eurovision laulukilpailussa. Muusikko edustaa maataan kappaleella Nobody But You, jota hän on ollut mukana kirjoittamassa. Mies on osa Symphonix-nimistä biisinkirjoittaja- ja tuottajakollektiivia, joka on vastannut kahden viime vuoden Bulgarian euroviisuedustuskappaleista. Bulgaria on saavuttanut näillä kappaleilla (Poli Genovan If Love Was a Crime ja Kristian Kostovin Beautiful Mess) neljännen ja toisen sijan kilpailussa. Sampson ei tosin ollut mukana juuri näiden kappaleiden kirjoittamisessa, vaikka ryhmään kuuluukin.

Cesár Sampson on itävaltalaisille tuttu vaihtoehtoisemman musiikin bändeistä, mutta viime vuosina hän on keskittynyt toimimaan muiden artistien taustavoimissa. Musiikkihommien lisäksi mies on tehnyt myös mallintöitä. Hänet on nähty muun muassa alusvaatekuvauksissa, mikä siivittänee miehen korkealle eri viisusivustojen Mr. Eurovision -äänestyksissä.

Lisää miehen mallikuvia pääset katsomaan M Management -mallitoimiston sivuilta tästä linkistä.

Arvio:

Nobody But You on laatua alusta loppuun. Soulista ja gospelista ammentava pop-kappale tuo mieleen muistumia Rag’n’Bone Manin ja Hozierin radioaaltoja halkoneista hiteistä. Nobody But You onkin kuin nakutettu kaupalliseen radioon, jossa biisien on tärkeää olla ärsyttämättä kuulijoita. Tätä kappaletta autoradiossa kuunnellessaan aika harva kokisi tarpeekseen vaihtaa kanavaa.

Nyt on kuitenkin kyse Euroviisuista eikä radiosoittopotentiaalista. Euroviisuympäristöllä kappaleella on suuri vaara jäädä liian sisäsiistiksi, liian pliisuksi ja liian koukuttomaksi. Jos Sampson osoittaa esityksessään suurta karismaa ja taitaa intensiivisen kameratyöskentelyn, lopputulos voi ollakin ihan kelvollinen. On kuitenkin hankala nähdä tätä hätyyttelemässä kymmenen kärkeä. Kun kisassa on mukana Israelin kaistapäistä #MeToo-poppia, Viron pop-oopperaa ja Bulgarian turboahdettua rakkauslaulua, Cesár Sampsonin on hyvin vaikea erottautua joukosta kaikkein kirkkaimpana tähtenä.

Lue aiemmin ilmestyneet euroviisuesittelyt tästä linkistä.

Lue myös: Euroviisujen tämän vuoden inhotuin kappale tulee Venäjältä

Lähde: Eurovision.tv

Kilpailut

Uusimmat