Kristiina Wheelerin levy "groovaavaa poppia"

01.10.2008 16:41 -

Kristiina Wheelerin debyyttialbumi 'Hitchin To Helsinki' julkaistaan 5. marraskuuta. Levyltä on saatu jo esimakua 'Sunny Day' ja 'Annie' -sinkkujen muodossa. Kristiina on työstänyt levyä yhdessä Chisun kanssa.

Kristiina Wheeler on suurelle yleisölle vielä tuore nimi, mutta siitä huolimatta kokenut musiikintekijä. Puoleksi englantilainen, Hitchinissä syntynyt ja lapsena Tampereelle muuttanut Kristiina aloitti musisoinnin pianon ja kitaran soitolla, mutta innostui biisien kirjoittamisesta ja laulamisesta Alanis Morissetten 'Jagged Little Pill' -debyytin myötä.

Lukioaikainen bändiviritys johti kosketuksiin levy-yhtiöiden kanssa ja Kristiina päätyi laulamaan 'Tyttö sinä olet tähti' -elokuvan lopputeksteissä rullaavan, Jukka Immosen tekemän 'You'll Be Gone' -kappaleen.

Tyttö sinä olet tähti -elokuvan myötä Kristiina tutustui alkuvuodesta oman debyyttilevynsä julkaisseen Chisuun. Parivaljakko sävelsi ja sanoitti ensimmäisen yhteisen biisinsä jo ensitapaamisella ja päätti tehdä Kristiinan oman sooloalbumin kokonaan yhdessä.

Kristiina ja Chisu työstivät albumia puolentoista vuoden verran, milloin Chisun kotona ja milloin vaikkapa mökkireissussa saunomisen lomassa. Lopputuloksena syntyi levyllinen groovaavaa popmusiikkia, jossa yhdistyy Kristiinan rakkaus mustaan musiikkiin ja Chisun kiinnostus elokuvamusiikin maailmaan.

Kristiina Wheeler esiintyy The Voicen Risteily II:lla 18.10. Risteilyllä esiintyvät myös Sunrise Avenue, Movetron, Sara, Liekki, Kim Herold, Retropopp sekä Valvomo. Voit voittaa liput itsellesi ja kavereillesi loppuunmyydylle risteilylle osallistumalla kilpailuun tästä!

Kilpailut

Uusimmat