Rumpalisuuruus löydettiin kuolleena

13.11.2008 07:01 - Eeva Rajala

Kitaralegenda Jimi Hendrixin kanssa soittanut rumpali Mitch Mitchell on löydetty kuolleena hotellihuoneestaan Portlandissa eilen. Mitchell oli Jimi Hendrix Experience -kokoonpanon ainut elossa ollut jäsen.

61-vuotiaan brittisyntyisen Mitchellin kuolemaan ei uskota liittyvän rikosta, kertoo Associated Press. Hän oli kiertänyt oman Experience Hendrixin kanssa Yhdysvaltain etelärannikkoa ja päätepysäkikseen Mitchellille jäi Portland.

Neljän viikon ajan Jim Hendrixin musiikkia juhliva kiertue toi Hendrixin melodiat jälleen kymmenille tuhansille faneille. Mitchellin piti juuri kuolinpäivänään kiertueen jälkeen palata kotiinsa Englantiin.

Mitchell soitti aikoinaan Hendrixin lisäksi myös muiden legendojen kanssa, kuten The Rolling Stones, Eric Clapton ja John Lennon. Hendrixin kuoleman jälkeen Mitchell keskittyi viimeistelemään useita keskeneräiseksi jääneitä Hendrix-äänitteitä, kuten Cry of Love ja Rainbow Bridge.

Mitchell muistetaan räjähdysmäisestä soittotekniikastaan. Häntä pidetään myös pioneerina, joka edisti musiikkityylien sulauttamista toisiinsa. Rumpujensoitossaan Mitchell yhdisti usein jazzia ja rockia.

Kilpailut

Uusimmat