Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Haloo Helsingin Jere ja Leo kertovat nyt, miksi bändi jäi pitkälle tauolle - kumoavat spekulaatiot

05.11.2019 16:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Suomen suosituin bändi on luvannut tehdä paluun vuonna 2021 uuden albumin voimin.

Haloo Helsinki ilmoitti kesäkuussa 2018 jäävänsä tauolle. Bändi oli 12 vuoden toimintansa aikana kasvanut kiistatta Suomen suosituimmaksi bändiksi. Samaan hengenvetoon, kun bändi ilmoitti tauostaan, se ilmoitti myös tauon päättyvän vuonna 2021. Tuolloin julkaistaisiin uusi Haloo Helsinki -albumi.

Yhtye ei sen kummemmin perustellut tauolle jäämistään. Iltalehdelle levy-yhtiö Sony Musicin markkinointipäällikkö Tommi Saarikoski perusteli tauolle jäämistä sillä, että bändi alkaa valmistella uutta albumiaan. Todellisuudessa Haloo Helsinki on ryhtynyt uuden albumin valmisteluihin vasta nyt, ja tätä ennen bändin jäsenet rumpali Jukka Soldania lukuun ottamatta ovat työstäneet uusia musiikkiprojektejaan.

Bändin solisti Elli Haloo julkisti oman sooloprojektinsa Ellipsin vuoden 2018 lokakuussa, kun taas kitaristit Jere Marttila ja Leo Hakanen lanseerasivat Stereo-duon viime helmikuussa. Näiden projektien musiikilliset suunnat poikkeavat radikaalisti toisistaan, vaikka molempien lähtökohdat oli istutettu jo Haloo Helsingin musiikkiin. Siinä missä Ellipsin musiikki on juurevaa progerockia, Stereo tekee modernia ja kaupallista EDM-soundia lukuisten vierailevien artistien ryydittämänä. Haloo Helsingissä oli jo yhdistelty perinteisillä soittimilla soitettua rockia ja elektronista musiikkia.

Nyt Stereo-duon Jere Marttila ja Leo Hakanen kertovat Voice.fi:n haastattelussa, miksi Haloo Helsinki laitettiin tauolle. Syynä ei ollut pelkästään jäsenten halu toteuttaa uusia musiikillisia projekteja.

- Hulluuden highway -levyn jälkeen tuli sellainen fiilis, että emme tiedä, mihin suuntaan haluamme viedä Haloota musiikillisesti, Marttila sanoo.

Stereo julkaisi ensimmäisen albuminsa perjantaina 1. marraskuuta. (kuva: Lauri Kujanpää)

"Lähdimme ääripäihin"

Yhtyeen jäsenet tiesivät toistensa halusta tehdä Haloo Helsingin tuotannosta selvästi poikkeavaa musiikkia. He myös tiesivät, etteivät he halua tuoda näitä elementtejä kovin paljoa esille Haloo Helsingin musiikissa, joten luontevinta oli toteuttaa nämä musiikilliset intohimot omissa projekteissaan.

- Ellillä oli tiettyjä ajatuksia, joista hän halusi kirjoittaa, mutta ne eivät sopineet Haloo Helsingille. Jokainen, joka on Ellipsiä kuunnellut, tietää, että se on vielä potenssiin kymmenen diipimpää tarinaa kuin Haloolla. Haloo kuitenkin haluaa jättää ihmisille hyvän olon ja kannustaa, Marttila kertoo.

Vaikka bändin musiikkiin oli tuotu albumi albumilta lisää konemusiikin elementtejä, kaikki bändissä tiesivät myös, että sille linjalle ei haluta lähteä täysillä. Bändillä on Marttilan mukaan yksimielinen näkemys siitä, mikä on Haloo Helsingin musiikin ydin, ja siellä ytimessä on aina ollut rock. Jere Marttila uskoo, että Haloo Helsingin tulevassa musiikissa kuuluu kaikuja sekä Stereosta että Ellipsistä.

- Ei sitä voi välttää. Ymmärrämme kuitenkin, mikä Haloon ominaisin juttu on. Lähdimme Stereon ja Ellipsin kanssa ääripäihin, ja on puhdistanut fiiliksiä, kun sitä kenttää on nyt saanut temmeltää, Marttila sanoo.

Biisejä tehty jo Haloo Helsingille

Tauon syynä ei ollut jäsenten kyllästyminen toisiinsa tai ongelmat keskinäisissä suhteissa. Seiska-lehden haastattelussa Marttila ja Hakanen kertoivat, että jotkut ovat spekuloineet tällaisella. Taukokaan ei ole miesten mukaan vaikuttanut yhtyeen ryhmädynamiikkaan. Nelikko on viime aikoina kokoontunut ensimmäistä kertaa pohtimaan Haloo Helsingin tulevaa suuntaa ja vuoden 2021 comebackia.

- Nyt on löytynyt todellista intoa taas tekemiseen. Tauko on tehnyt törkeän hyvää meille kaikille, Leo Hakanen sanoo.

Haloo Helsingin sävellyksistä vastaava kaksikko ei halua vielä hiiskua mitään yhtyeen tulevasta musiikillisesta suunnasta, vaikka käytännön työ uuden materiaalin parissa on jo aloitettu. Hakasen ja Marttilan oli tarkoitus tehdä ensimmäisiä Haloo Helsinki -demoja vasta ensi vuoden puolella, mutta nyt parin viikon aikana studiolla onkin syntynyt bändille tarkoitettua materiaalia.

Lue myös: Haloo Helsinki -yhtyeen jäsenistä koostuva Stereo soittaa ilmaiskeikan - "Erityinen syy ja merkitys"

Lue myös: Stereo on Haloo Helsingin Jeren ja Leon uusi yhtye - "Emme kilpaile Ellin kanssa"

Lähteet: Iltalehti, Seiska

Kilpailut

Uusimmat