Kuva: Lauri Kujanpää

Stereo on Haloo Helsingin Jeren ja Leon uusi yhtye - "Emme kilpaile Ellin kanssa"

01.02.2019 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Idea Stereo-bändiin on kytenyt miesten mielessä jo vuosia.

Stereo on Haloo Helsingistä tunnettujen Jere Marttilan ja Leo Hakasen uusi DJ-tuottajaduo, jonka ensimmäiset kappaleet julkaistiin 1. helmikuuta. Vastaanotto on tähän mennessä ollut Marttilan mukaan positiivista.

- Tähän mennessä palaute on ollut todella positiivista. Se kertoo siitä, että ihmiset ymmärtävät, että tämä projekti on ihan eri juttu kuin Haloo Helsinki. Stereolla tehdään tarkoituksella erilaista musiikkia eikä tässä kilpailla Haloo Helsingin tai Ellin Ellips-projektin kanssa. Ei kannata miettiä, että mitä genreä tämä oikein on ja voiko sitä kuunnella, vaan antaa suoraan mahdollisuuden musiikille.

Idea Stereo-bändiin on kytenyt miesten mielessä jo vuosia.

- Onhan tämä jo useamman vuoden mielessä ollut – olisikohan siitä nyt viisi vuotta, kun Leon kanssa tästä ensimmäisen kerran puhuttiin. Nyt homma konkretisoitui, kun Haloo Helsinki jäi tauolle, Marttila kertoo.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

(kuva: Mikko Räsänen)

Stereo oli buukannut keikat jo valmiiksi, ennen kuin yhtäkään kappaletta oltiin vielä julkaistu. Myös pöhinä duon ympärillä on ollut kova.

- Ollaan oltu todella kiitollisia siitä, että meidät on nostettu näin esille. Tehdään tätä musiikkia intohimolla, ja on hienoa, että ihmisiä kiinnostaa meidän jutut, Hakanen kertoo.

Keikoilla tullaan näkemään niin dj-meininkiä kuin oikeita bändisoittimia.

- Me ollaan pohjimmiltamme muusikoita, joten tuotetaan sitä musiikkia myös livenä, vaikkakin dj-juttua siellä tietenkin myös on. Tuodaan erilaisia soittimia lavalle, ja meiltä lähtee kolmaskin kaveri livesettiin mukaan: Error-niminen kollega, joka klaaraa esimerkiksi pianot livenä. Sen takia meillä on myös omia vokaaliosuuksia biiseissä, että saadaan tulkita omia tekstejä livenä, Marttila sanoo.

Stereon tiedotteessa kerrotaan, että musiikki saa paljon vaikutteita EDM:stä, mutta kaksikko muistuttaa, että kyseessä on musiikkia yli genre-rajojen.

- Stereon musiikki tulee olemaan laidasta laitaan erilaisia genrejä sekoitettuna. Tässä tehdään hommia todella laajalla spektrillä ja tarkoitus olisi julkaista joka kuukausi uusi kappale, Hakanen sanoo.

- Meillä on tulossa paljon Suomen eturiviartisteja vieraaksi ja jokaista biisiä on rakennettu niin, että se kuulostaa meiltä sekä siltä artistilta. Ollaan tehty kimpassa musiikkia ja on tärkeää, että tukee molempia kokoonpanoja – meitä ja sitten vierailijoita, Marttila lisää.

Tulevia vierailevia artisteja kaksikko ei paljasta, mutta kertoo, ketkä olisi ulkomailta siistiä saada mukaan.

- No Michael Jackson olisi tietenkin kova! Marttila naurahtaa ja jatkaa: - Chris Martin olisi myös siistiä saada mukaan.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

(kuva: Mikko Räsänen)

Marttila ja Hakanen saivat Vuosien Päästä -kappaleeseen mukaan ison luokan tekijän. Miksaajana toiminut Miles Walker on tehnyt yhteistyötä muun muassa Rihannan, Beyoncen ja Coldplayn kanssa.

- Mietittiin, että miten saadaan vietyä suomalainen konemusa seuraavalle levelille ja otettiin yhteyttä Walkeriin. Se tykkäsi meidän tekemisestä ja päätti lähteä mukaan. Pakko sanoa, että jälki on sen mukaista, Hakanen hehkuttaa.

- Onhan se mageeta, että tuon kokoluokan jätkä miksaa suomenkielistä musiikkia. Tämä kertoo selvästi siitä, että ne tyypit tuolla muualla ovat intohimoisia sen musan suhteen, eikä sillä ole väliä, millä kielellä tai kuka sen musan tekee, Marttila jatkaa.

Voice.FI, Radio Nova ja KISS ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Haloo Helsingin Leo julkaisi mielenkiintoisen kuvapäivityksen - mitä oikein on luvassa?

Lue myös: Haloo Helsinki: "On ollut mahtavaa nähdä fanien kasvutarina"

Kilpailut

Uusimmat