Kuva: Lauri Kujanpää

Antti Tuisku paljastaa nyt, mitä ihmettä "winter is coming" -kohuvideo tarkoitti: "Hauska juttu"

05.12.2019 10:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Antti Tuiskun julkaisema biisinpätkä sai euroviisufanit innostumaan viime talvena. Tuolloin Tuiskusta povattiin Suomen seuraavaa viisuedustajaa.

Suomen kovimmaksi poptähdeksi itseään tituleeraava Antti Tuisku, 35, on suosittu laulaja myös euroviisufanien keskuudessa. Monet kerrat onkin spekuloitu, millaisen sijoituksen mies onnistuisi tuomaan Suomelle, jos hän energisellä lavaesiintymisellään valloittaisi euroviisulavan. Suomen euroviisuedustaja valitaan vuosittain Uuden musiikin kilpailussa (UMK), johon kahdella edelliskerralla Yle on valinnut artistin suoraan ilman karsintoja. UMK:n tuottaja Anssi Autio on kertonut Ilta-Sanomien haastattelussa, että vuoden 2019 edustajaksi yritettiin houkutella muun muassa Antti Tuiskua.

Tuisku itse kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että häntä on jo useaan otteeseen kosiskeltu osallistumaan Uuden musiikin kilpailuun. Mies on hyvin tietoinen ympärillään pyörineistä viisuspekulaatioista, ja vuoden alussa hän halusi tehdä hieman pilaa asian kustannuksella. Tammikuussa Antti Tuisku jakoi Instagram-tilillään lyhyen pätkän uutta musiikkia aihetunnisteella #winteriscoming. Mies käytti Game of Thrones -tv-sarjaan viittaavaa aihetunnistetta useammassakin päivityksessään ja kertoi mystisesti vuoden 2019 pitävän sisällään suuria asioita. Samaan aikaan UMK-spekulaatiot olivat kuumimmillaan, ja winter is coming -päivitykset heittivät vain lisää bensaa liekkeihin.

Oliko kyse pelkästä pilasta ja ”trollauksesta”?

- Olimme Jurekin [biisinkirjoittaja-tuottaja, toim. huom.] kanssa Espanjassa kirjoittamassa uutta musiikkia. ”Winter is coming” on meidän oma huono läppä, ja teimme muiden sessioiden lomassa tällaisen pienen trollauksen tai mitä sanaa siitä haluaakaan käyttää, Tuisku kertoo.

Voit kuunnella Tuiskun julkaiseman pätkän alta. Jos päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

Kokonaista Winter is coming -nimistä biisiä ei ole edes olemassa. Tuisku ja Jurek tekivät lyhyen tiisaukselta vaikuttaneen pätkän noin 20 minuutissa ennen Espanjan yöhön lähtemistä.

- Olimme lähtemässä ulos juhlimaan ja olimme pienissä viineissä. Siinä kohtaa biisipätkän teko tuntui hirveän hyvältä ajatukselta.

Edelleen vitsi jaksaa naurattaa Tuiskua.

- Juuri scrollasin Instagram-seinääni taaksepäin ja kävin kuuntelemassa tuon ja mietin, miten hauska juttu se oli, Tuisku sanoo.

Never say never

Antti Tuisku ei sulje pois mahdollisuutta osallistua Euroviisuihin jossain vaiheessa uraansa. Hän haluaa, että mahdollinen osallistuminen veisi miehen uraa oikeaan suuntaan eteenpäin ja kehittäisi häntä artistina. Mies ei itse ole euroviisufani, mutta hän kuitenkin tulee seuranneeksi kilpailua ja ystäviensä kautta saa tietää, mistä viisufanipiireissä puhutaan. Tuiskun mielestä Euroviisut eivät saa Suomessa ansaitsemaansa arvostusta.

- Se on tosi harmi, koska se on mielestäni mahtava tapahtuma. On äärimmäisen iso kunnia päästä edustamaan Suomea. On kaikkien kannalta parempi, että viisuissa Suomea edustaa ihminen, joka todella paljon haluaa olla siellä ja kokee sisimmässään, että juuri hänen kuuluu olla edustaja. Minulla ei ole ollut vielä sellaista oloa, Tuisku sanoo.

Lue myös: Antti Tuisku istui vessanpöntöllä, kun idea stadionkeikan julkistamiseen iski - "Lamppu syttyi"

Lue myös: Antti Tuiskun stadionkeikan liput vietiin käsistä, lisäkeikka luvassa: Elokuussa tehdään historiaa

Kilpailut

Uusimmat