Kuva: Ari Myllymäki

Oku Luukkainen julkaisi uransa henkilökohtaisimman kappaleen: "Sanoitus eli koko prosessin ajan"

09.10.2020 09:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Kappaleella kuullaan Uniklubi-yhtyeestä tuttua Jussi Seloa.

Tänään julkaistu Viimeinen ilta on Retroperjantai-ysäriohjelman juontajana ja suosittuna ysäri-dj:nä tutuksi tulleen Oku Luukkaisen uran henkilökohtaisin kappale.

Ysäriestetiikkaa kunnioittava kappale kertoo niistä tunnelmista, kun on eron aika. Kappaletta on Luukkaisen lisäksi ollut säveltämässä ja sanoittamassa Joonas Naskali, Mikael Forsby, Aki Ekqvist ja Jussi Selo, joka osallistui kappaleen sanoittamiseen.

- Viimeinen ilta on tähänastisista kappaleistani henkilökohtaisin. Olen kesän aikana joutunut paljon miettimään luopumista ja jäähyväisiä, ja niistä tunnelmista kuullaan tällä uudella singlellä. Olen iloinen, että sain solistiksi mukaan Uniklubin Jussin. Mietin jo biisiä kirjoittaessani, että hän sopisi tätä kappaletta tulkitsemaan, kertoo Oku Luukkainen.

Luukkainen kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että kappale on elänyt tekovaiheessa. 

- Kappale on aika monitasoinen. Sen merkitys on myös tekoaikana ehtinyt muuttua ja sanoitus on elänyt. Omassa elämässä on tapahtunut kevään ja kesän aikana asioita, jotka olen halunnut mukaan siihen biisiin. 

- Kappale kertoo monella eri tavalla asioiden päättymisestä. Se voi olla iloinen, surullinen tai vääjäämätön. Se on ylistys päättymiselle, sillä totuus on, että asioiden kuuluu päättyä. 

Luukkaisen mukaan hän toivoo, että kappaleen avulla myös uusi yleisö löytäisi hänen musiikkinsa. 

- Kappale on tietyllä tavalla jatkoa Mentävä on -kappaleelle. Olen jo pidempään halunnut, että minut tunnetaan bilebiisien lisäksi myös siitä, että osaan tehdä syvällisempiäkin kappaleita. Sellaisia, joita voi kuunnella hyvin vaikka tiistaiaamuna ilman, että on lähdössä bailaamaan.

Kappaleen pääset kuuntelemaan alta. 

Lue myös: Oku Luukkainen ja pikkusisko Elli yhdistivät voimansa uutuusbiisillä - 'Pitkäaikainen haave'

Lue myös: Oku Luukkaisen Kesälahti-kappaleessa palataan rakkauden kesään: "Kun oli vipinää ja sutinaa"

Kilpailut

Uusimmat