Kuva: EBU / Andres Putting

"Isompaa aina halutaan" - Blind Channelin laulajat elävät unelmaansa, mutta tähtäävät vielä korkeammalle

14.08.2021 08:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Blind Channel sijoittui vuoden 2021 Euroviisuissa kuudenneksi.

Blind Channelin laulajat Joel Hokka, 27, ja Niko Vilhelm, 26, kertoivat SuomiRockin Henri Laukan haastattelussa, että heidän ainoa tavoitteensa uusimmalle, 13. elokuuta julkaistulle singlelle on, että näyttelijä Sylvester Stallone, 75, kuulee sen.

Kyse on siitä, että uusi single, Balboa on Hokan ja Vilhelmin mukaan ikään kuin kunnianosoitus Stallonen näyttelemälle kuvitteelliselle nyrkkeilijälle Rocky Balboalle. He kuvailevat kappaletta altavastaajuuden soundtrackiksi. Juuri sitä samaista altavastaajan roolia he nyrkkeilijähahmossakin rakastavat.

- Taas oli sellainen hetki, että pitäisikö laittaa kamat myyntiin, mutta meidän bändin mentaliteetti on aina ollut, että mennään eteenpäin ja haluttiin pukea se sanoiksi, Hokka kuvailee biisin taustoja.

Varsinaisia altavastaajia bändin soittajat eivät ainakaan enää ole. Tällä hetkellä he ovat nousseet suosittujen radiokanavien top 10 -listalle Yhdysvalloissa ja kuuntelijoita riittää myös Euroopassa, erityisesti Iso-Britanniassa ja Saksassa. Ensi vuoden alussa heidän onkin tarkoitus lähteä Euroopan kiertueelle, mikäli pandemiatilanne vain sallii.

- Kyllä väitän, että nyt eletään aika unelmaa. Mutta isompaa aina halutaan. Ei olla vielä läheskään siellä, missä halutaan olla, Vilhelm kertoo.

Myös Hokka näkee, että ulkomaita kiertäminen on tähtäimessä.

- Tuntuu, että uudenlainen rock-vallankumous on käsillä. Kyllä selkeästi ulkomaille kannattaa lähteä. Suomessa tulee äkkiä katto vastaan, mutta siellä riittää populaa ja niin sanotusti peltoa, missä kyntää, Hokka sanoo.

Hän myös jatkaa, että bändin kuudesta jäsenestä yksikään ei ole niin sanotusti rivisoittaja. Jokainen jäsen painaa töitä samanlaisella intohimolla ja siksi vastuiden jakaminen on sujunut luontevasti. Bändi on myös tulevalla albumillaan ryhtynyt tekemään entistä enemmän itse.

- Sitä kohti aina vähän halusimme. Se on tosi siistä, että bändi pystyy olemaan musiikkinsa suhteen omavarainen. Tulevasta albumista voidaan sanoa, että se kuulostaa just siltä kuin me halusimme, Vilhem jatkaa. 

Bändillä menee lujaa, mutta ei laulajien mielestä kuitenkaan liian lujaa.

- Meille on sanottu, että sitten havahdutte 60-70-vuotiaina kiikkutuolista, että mitä just tapahtui. Ei ole hirveästi aikaa fiilistellä tai kelailla, sitä vaan tekee ja tekee, Hokka naurahtaa.

Voice.fi ja SuomiRock kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Blind Channel pääsi esiintymään suomalaisfanien eteen - katso, miltä meno näytti

Lue myös: Tiesitkö, miltä Blind Channelin jäsenet näyttivät vuonna 2013? - "Olimme täynnä uhmaa ja vimmaa"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat