Kuva: AOP

Jyrki 69:n tulevaisuudessa häämöttää yksi suuri unelma - "Kun on sinnikkyyttä, asioita tapahtuu"

31.08.2021 20:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Jyrki 69 on pitänyt itsensä kiireisenä korona-aikana. Mies on viihtynyt muun muassa sekä musiikki- että radiostudiossa.

The 69 Eyes -yhtyeen laulaja Jyrki 69, 52, on pitänyt itsensä toimeliaana korona-aikana. Kun keikat alkoivat peruuntua keväällä 2020, päätti mies työstää uutta soololevyä.

- Teimme levyä amerikkalaisten tuottajien ja soittajien kanssa niin, että he tekivät töitä omassa päässään ja minä täällä Suomessa. Ensimmäinen julkaistu single oli Billy Idolin legendaarisen kitaristin Steve Stevensin kanssa tehty cover-laulu White Rabbit, joka on alun perin Jefferson Airplanen biisi, laulaja kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

- Levyllä on mukana myös muun muassa Tim Sköld, joka on tuttu Marilyn Mansonin tuottajana sekä Shotgun Messiah -yhtyeestä.

Jyrki 69 halusi pitää itsensä luovana, joten kun soololevy alkoi olemaan valmis, siirtyi hän tekemään kappaleita The 69 Eyesin jäsenten kanssa.

- Itse asiassa olemme tällä hetkellä studiossa The 69 Eyesin kanssa ja ensi vuoden alusta julkaisemme uutta musiikkia pieninä siivuina.

The 69 Eyes on kiertänyt keikkalavoja yli 30 vuotta eikä yhtyeen meno näytä hiipumisen merkkejä. Bändi ehti viime vuoden alussa käydä kiertueella Yhdysvalloissa, Baltian maissa sekä Venäjällä ennen kuin korona laittoi koko maailman kiinni.

- Ehdimme vuoden alussa tehdä enemmän keikkoja kuin moni muu yhtye tekee yhden vuoden aikana. Jos luoja suo, ensi helmikuussa pääsemme takaisin Venäjälle, jolloin menemme koko maan halki itärannikolle asti.

Kuinka Jyrki 69 katsoo pitkää uraansa tällä hetkellä, kun korona-aikana on ollut aikaa ajatella?

- Sitä usein pohtii, että mikä on esimerkiksi yhtyeen huippuhetki. Oliko se silloin 15 vuotta sitten, kun olimme listaykkösiä, vai onko se tämä, että meillä on mahdollisuus rundata jatkuvasti ympäri maailmaa? Ehkä se jälkimmäinen ja olen todella innoissani, että meiltä tulee seuraavaksi julki todella kovaa materiaalia.

- Ensin pitää olla unelmat ja sitten niitä unelmia kohti täytyy mennä. Kun on tarpeeksi sinnikkyyttä ja on valmis tekemään töitä, niin asioita tapahtuu, kunhan vain itse on valmis kehittymään mukana. Kaikki aikaisempi on pitänyt tehdä esimerkiksi siihen, että voi äänittää musiikkia legendaarisen Steve Stevensin kanssa. Nyt se on saavutettu.

Yksi suuri unelma siintää myös tulevaisuudessa. Jyrki 69 nimittäin haluaa tehdä käsikirjoituksen elokuvaan.

- Minulta on pyydetty elokuvakäsikirjoitusta, ja en halua mennä liian kauas omasta alueestani, joten elokuva tulee olemaan hieman kauhuviritteinen vampyyrielokuva. Vielä se ei ole täysin työn alla, joten lupaan kertoa asiasta enemmän kun sen aika on. Kyseessä tulee olemaan Hollywood-leffa, tosin varmasti melko "underground".

Jyrki 69 on aloittanut oman radio-ohjelman 30. elokuuta alkaen Kasari-radiokanavalla.

Kasari Rock Show -ohjelmassa Jyrki 69 etsii yhdessä Kasarin kuuntelijoiden kanssa 80-luvun kovimpia classic rock -biisejä. Listaa työstetään maanantaista torstaihin klo 15.10 ja viikon kattaus perjantaisin klo 21.00 alkaen. Voit lukea lisää täältä.

Voice.fi, Radio SuomiRock, Radio City ja Kasari ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Jyrki 69 saa oman radio-ohjelman - "Hienoa, että tämä vihdoinkin tapahtuu"

Lue myös: Jyrki 69 paljastaa: Toinen soololevy tekeillä

Kilpailut

Uusimmat