Kuva: Toni Lund

Kaija Koo on jälleen Iskelmä Gaalan vuoden naisartisti - liikuttui kyyneliin

12.03.2022 19:43 - Iiro Myllymäki

Kyseessä on artistin uran viides Iskelmä Gaala -palkinto.

Kaija Koo, 59, on palkittu Iskelmä Gaalassa vuoden naisartistin pystillä. Laulajalle kyseessä on uran viides Iskelmä Gaala -palkinto.

- Mua oikeesti itkettää, Kaija Koo sanoi palkintopuheessaan.

Vuoden naisartistiksi olivat ehdolla myös Behm, Erika Vikman, Erin ja Suvi Teräsniska.

Kaija Koo on voittanut vuoden naisartistin palkinnon Iskelmä Gaalassa myös vuosina 2014 ja 2017, vuoden viihdyttäjä -palkinnon vuonna 2018 ja Pro Iskelmä -palkinnon vuonna 2020. Pro Iskelmä -palkinto myönnetään henkilölle, yhteisölle tai muulle taholle, joka on omalla työllään merkittävästi edistänyt kotimaista iskelmän ja kevyen musiikin kulttuuria 2000-luvulla. Palkinnon saajasta päättää Iskelmän toimituksesta koostuva raati. Muuten Iskelmä Gaalan palkintojensaajat määräytyvät Iskelmän nettisivujen äänestyksen perusteella. Tämän vuoden gaalaa varten äänestäjiä oli yli 20 000.

Kaija Koo julkaisi viime vuonna uuden Taipumaton-albumin. Viime syksynä häneltä julkaistiin myös samanniminen elämäkertakirja, jonka kirjoitti Jouni K. Kemppainen. Kemppainen kertoi Iskelmän Satu Kotosen haastattelussa, että Kaija Koo oli valmis paljastamaan kokemuksiaan hyvin rohkeasti.

- Ihan hirveän vähän (asioita jätettiin pois). Siitä kyllä todella, todella iso kunnioitus Kaijalle, koska aikamoisia tarinoita siinä kirjassa on. Ja hyvinkin intiimejä ja sellaisiakin tarinoita, joissa Kaija ei aina esiinny siinä kaikista loisteliaimmassa valossa, Kemppainen sanoi.

Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Me Naiset: Kaija Koon ex-mies paljastaa nyt vuosia myöhemmin eron syyn: "Sekavaa ja rajua aikaa"

Lue myös: Kaija Koon hitin sanat kohottivat kulmakarvoja 1990-luvulla - "Se oli niin paha naisen laulamana"

Kilpailut

Uusimmat