Kuva: Toni Lund

Lauri Tähkän Aavikko voitti vuoden iskelmä -palkinnon - "Joku näyttää peukkua alaspäin"

12.03.2022 21:38 - Iiro Myllymäki

Lauri Tähkä on voittanut urallaan yhteensä 19 Iskelmä Gaala -palkintoa.

Lauri Tähkän, 48, Aavikko on palkittu Iskelmä Gaalassa vuoden iskelmä -palkinnolla. Palkinnon jakaminen huipensi Tampereen Nokia Arenalla järjestetyn gaalan.

- Voi voi, joku näyttää peukkua alaspäin, sitä näkee aina välillä lavalla, Lauri Tähkä naurahtaa vastaanottaessaan palkintoa.

Lauri Tähkä on voittanut Iskelmä Gaalassa vuosien varrella peräti 19 palkintoa, mikä on enemmän kuin kenelläkään muulla artistilla. Osa palkinnoista on Elonkerjuu-yhtyeen ajoilta. Toiseksi eniten palkintoja on saanut Juha Tapio (14 palkintoa) ja kolmanneksi eniten Suvi Teräsniska (yhdeksän palkintoa).

Aavikko-kappaleen ovat säveltäneet Lauri Tähkä, Tiina Vainikainen ja Tido Nguyen, ja sanoituksesta vastaa Tiina Vainikainen. Kappaleen on tuottanut Jukka Immonen. Vainikainen palkittiin aiemmin gaalassa Teoston vuoden musiikintekijä -palkinnolla. Immonen puolestaan huomioitiin Pro Iskelmä -palkinnolla.

Vuoden iskelmä -palkinnon saaja määräytyi Iskelmän nettisivuilla tammikuussa järjestetyssä vuosiäänestyksessä. Kategoriassa olivat ehdolla myös Juha Tapion Valitsisin sut, Kaija Koon Taipumaton, Samu Haberin Täältä tullaan, Olli Halosen Pohjola, Portion Boysin ja Matin ja Tepon Vauhti kiihtyy, Haloo Helsingin Piilotan mun kyyneleet, Suvi Teräsniskan Kaikki joiden jäljet säästin, Jonne Aaronin Ota syliin ja suutele mua sekä Tuure Kilpeläisen & Kaihon karavaanin Lumous.

Voice.fi ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Lauri Tähkä poistettiin myymälästä - "Kuin olisin pahempikin myymälävaras"

Lue myös: Lauri Tähkä häpesi ensin hittinsä sanoituksia - "Tämä on niin ihastumisbiisi"

Kilpailut

Uusimmat