Kuva: SVT

Ruotsi on yksi Euroviisujen ennakkosuosikeista - tunteikkaan viisubiisin kirjoittaminen johti valtavaan yllätykseen laulajan elämässä

10.05.2022 19:45 - Iiro Myllymäki

Cornelia Jakobs edustaa Ruotsia Euroviisuissa. Jakobs kertoo haastattelussamme, mitä mieltä on The Rasmuksesta ja miten raastavan erokappaleen kirjoittaminen johtikin uuden rakkauden löytymiseen.

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai Podplaysta.

Cornelia Jakobs, 30, edustaa Ruotsia tämän vuoden Euroviisuissa, jotka järjestetään Italian Torinossa. Nainen on yksi voittajasuosikeista tunteikkaalla Hold Me Closer -kappaleellaan. Voice.fi tapasi Jakobsin hänen hotellillaan Torinon keskustassa. Kylpytakin vaatteidensa päälle vetänyt Jakobs vaikuttaa rennolta ja rauhalliselta huolimatta viisuviikon kiireistä. Edellisenä iltana on juhlittu Euroviisujen virallisia avajaisia ja turkoosin maton tilaisuutta, jossa myös Jakobs on päässyt antamaan lukemattomia haastatteluja eri maiden tiedotusvälineille.

- Olen tänään vähän väsynyt, mutta todella onnellinen, Jakobs, koko nimeltään Anna Cornelia Jakobsdotter Samuelsson, sanoo.

Onneen on syytäkin, sillä laulaja-lauluntekijän veikkaillaan olevan hyvin vahvoilla tämän vuoden kilpailussa. Jakobs kuitenkin sanoo, ettei tunne painetta ennakkosuosikin asemastaan.

- En tunne painetta, vaan innostusta. On suuri kunnia olla yksi suosikeista.

Jos Ruotsi ottaa tänä vuonna voiton, se asettuu Irlannin kanssa tasoihin eniten viisuvoittoja keränneenä maana. Irlannille on voittoja kertynyt seitsemän kappaletta.

Cornelia Jakobs ei ollut erityisen tunnettu edes kotimaassaan Ruotsissa, kun hän lähti mukaan tämän vuoden Melodifestivaleniin, eli valtavaan ruotsalaiseen musiikkishow’hun, joka samalla toimii myös kansallisena euroviisukarsintana. Hän oli tosin osallistunut Melodifestivaleniin jo kaksi kertaa aiemmin osana Love Generation -tyttöbändiä vuosina 2011 ja 2012. Noilla kerroilla ei auennut edes paikkaa Melodifestivalenin finaaliin.

Tämän jälkeen Jakobs ei juuri parrasvaloissa paistatellut, vaan heitti muun muassa dj-keikkoja. Vuonna 2018 hän käynnisti soolouransa, mutta ennen Melodifestivalen-suosiota hän ei ollut tuttu nimi ruotsalaisille.

Cornelia Jakobs euroviisuharjoituksissa (kuva: EBU / Nathan Reinds)

On iloinen The Rasmuksen osallistumisesta

Hold Me Closer on riipaiseva erokappale, ja Euroviisujen lavaesitys on pidetty yksinkertaisena. Lavasteena on vihreä pyöritettävä ympyräsermi, joka muuttaa myöhemmin väriä punaiseksi. Keskiössä on Jakobsin tunne ja tulkinta. Nainen kertoo, että kappale on hyvin omakohtainen.

- Olin on-off-suhteessa, joka minun piti lopettaa. Se ei toiminut, vaikka rakastimme toisiamme, Jakobs kertoo.

Biisin sanoitukseen on otettu suoria katkelmia keskusteluista, joita Jakobs kävi ex-kumppaninsa kanssa. Hänen mukaansa koko toinen säkeistö on pitkälti peräisin oikeista keskusteluista.

Jakobs kirjoitti Hold Me Closerin yhdessä Isa Molinin ja David Zandénin kanssa. Kappaleen työstämisellä oli yllättävä seuraus, sillä Jakobs päätyi rakastumaan Zandéniin ja nyt he ovat yhdessä. Zandén on kannustamassa rakastaan Torinossa. Juuri haastattelun teon aikaan Zandén on hotellihuoneessa tuottamassa uutta kappaletta Jakobsille.

Cornelia Jakobs, Isa Molin ja David Zandén Melodifestivalen-voiton jälkeen (kuva: AOP)

Ensin Jakobs ja Zandén ystävystyivät kappaleen teon yhteydessä. Sitten tunteet syvenivät.

- Tuotimme kappaletta yhdessä viime syksynä. Vietimme paljon aikaa yhdessä. Loppua kohden tajusin, että pidin hänestä myös muuten kuin ystävänä, Jakobs muistelee.

Kappaleen teon yhteydessä Jakobs vuodatti eroaan Zandénille, ja hänen mielestään on hauskaa ja outoa, mihin kaksikon välit lopulta päätyivät.

- Kun tajusin pitäväni hänestä, ajattelin, että hän pitää minua varmaan ihan hulluna, koska olin kertonut hänelle kaiken erosta. Hän lohdutti minua, kun itkin, ja hän oli paras tuki minulle biisintekosessioissa.

Lopulta Jakobs päätti osoittaa rakastumisensa miehelle, joka onneksi tunsi samoin. Viime joulun aikaan ystävistä tuli pariskunta.

Suomea tämän vuoden Euroviisuissa edustaa The Rasmus Jezebel-kappaleella. Suomi ja Ruotsi kilpailevat toisessa semifinaalissa torstaina 12. päivä. Cornelia Jakobs tunnustautuu suureksi rockmusiikin ystäväksi ja sanoo olevansa iloinen siitä, että The Rasmus on mukana.

- Se on hyvä rockbiisi. Tiedän bändin jo entuudestaan, ja he ovat superlahjakkaita ja todella ihania. Olen iloinen, että he ovat mukana, Jakobs sanoo.

Voice.fi, Podplay ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: The Rasmus on pohtinut Lauri Ylösen paidattomuutta viisuesityksessä - "Mielestämme se on ok"

Lue myös: The Rasmus edusti tyylillä Euroviisujen avajaisissa - oliko Empun look kunnianosoitus Sanna Marinille?

Kilpailut

Uusimmat