Kuva: AOP

Laulajatähden pride-teemaista kappaletta ylistetään: 'En ole homoseksuaali, mutta on tosi surullista'

04.06.2022 13:15 - Riia Frost

Calum Scott tunnetaan parhaiten hitistään Dancing On My Own, joka on cover-versio Robynin samannimisestä kappaleesta.

Britain’s Got Talent -ohjelmasta maailmalle tunnetuksi tullut Calum Scott, 33, julkaisi 1. kesäkuuta uuden kappaleensa Boys In The Street, jonka hän on kertonut olevan pride-teemainen. Kappale on cover-versio Greg Holdenin samannimisestä hitistä ja Scott kertoo Instagram-julkaisussan, että kyseisellä biisillä on ollut suuri merkitys hänen elämässään.

”Minulla on ollut oma matka seksuaalisuuteni kanssa ja se oli todella raskas. Se tunne, että sinua ei hyväksytä tai rakasteta sellaisena kuin olet on lamaannuttava. Ja sitä on vaikea selittää henkilöille, joilla ei ole samanlaista kokemusta. Mutta luulen, että tämä kappale kuvailee sitä tunnetta kauniisti”, Scott kirjoittaa.

”Se koettu tuska ja tragedia, mutta ennen kaikkea toivon ja myötätunnon kaipuu on upotettu tähän kappaleeseen niin kauniisti. Vaikka et tuntisikaan ketään HLBTIQ+-vähemmistöön kuuluvaa henkilöä, niin tämä tarina avaa silmäsi todellisille tilanteille, joissa jotkut ovat”, Scott lisää.

Scott julkaisi Boys In The Street -kappaleen pride-kuukauden ensimmäisenä päivänä. Pride on vuosittainen ihmisoikeustapahtuma, jonka tarkoituksena on muistuttaa tasa-arvoisista ihmisoikeuksista sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Scott haluaakin uudella kappaleellaan saada aikaan muutosta syrjinnäntäyteisessä maailmassa.

”Toivottavasti tämä kappale saa aikaan muutosta ja tuo ymmärrystä tähän maailmaan”, Scott painottaa lopuksi.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Myös heterot ylistävät pride-teemaista kappaletta

Scott on saanut lukuisilta faneiltaan kiitosta rohkeasta kappaleesta, joka nostaa esiin niin monen seksuaalivähemmistöihin kuuluvan tarinan. Kappale on myös saanut monet Scottin heteroseksuaalit fanit herkistymään ja hekin ovat ylistäneet muusikon koskettavaa cover-versiota.

”Calum sai minut itkemään Pride-kuukauden ensimmäisenä päivänä”, yksi kirjoittaa.

”Tämä kappale vie minut 10 vuotta taaksepäin aikaan, kun itse koin vaikeuksia sen suhteen, etteivät ihmiset hyväksyneet seksuaalisuuttani”, toinen toteaa.

”Näyttämällä maailmalle, millaista on elää seksuaalivähemmistön edustajana on oikea tapa kertoa heille, että on okei olla oma itsensä”, kolmas ylistää.

”En ole itse homoseksuaali, mutta on surullista kuulla, että yhä moni kärsii siitä, että rakastaa jotakuta. Mikä kappale!”, neljäs kehuu YouTuben kommenttikentässä.

”Minulla ei ole samanlaista kokemusta kuin sinulla, mutta minä rakastan tätä kappaletta ja musiikkivideota. Toivottavasti tämä tulee koskettamaan koko maailmaa ja saa jotkut ymmärtämään seksuaalivähemmistöjä paremmin ja tuntemaan myötätuntoa heitä kohtaan”, viides kirjoittaa.

Calum Scott tunnetaan parhaiten hitistään Dancing On My Own, joka on cover-versio Robynin samannimisestä kappaleesta.

Scottin ylistetyn Boys In The Street -musiikkivideon voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Halsey pääsee julkaisemaan kappaleensa TikTok-kohun jälkeen - "Olen innoissani"

Lue myös: Blind Channel toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa - esiintyy omalla hallikeikalla Suomessa

Kilpailut

Uusimmat