Kuva: Juha Mustonen

Millaisia haaveita Ville Valolla on? Laulajalta tyhjentävä vastaus

11.02.2023 22:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Valo kertoo Voice.fi:n haastattelussa kattavasti uudesta albumistaan, työskentelytavoistaan, sosiaalisesta mediasta sekä haaveistaan.

Muusikko Ville Valo, 46, on työskennellyt viime vuodet ensimmäisen sooloalbuminsa parissa, joka julkaistiin perjantaina 13. tammikuuta. VV-sooloyhtyeen Neon Noir -levy on täysin Valon käsialaa, sillä hän on säveltänyt ja soittanut kaiken itse.

Voit kuunnella koko Voice.fi:n tekemän haastattelun alta tai suoraan Podplaysta. 

Haastattelussa Valo muun muassa kertoo, että ei huolla omasta mielestään tarpeeksi tunnettua lauluääntään. 

- Teen sen eteen liian vähän. Pitäisi alkaa taas huhuilemaan ennen keikkoja, Valo kertoo Voice.fi:n haastattelussa. 

Valo sanoo, että hänen tyylinsä laulaa on sellainen, että äänen pitäisi kestää ikääntymistä. 

- Laulu pysyy parhaimmillaan laulamalla. Se on kuin lihas, eli sitä pitää käyttää. Jos tuntuu pahalta, niin pidä lepoa. Jotkut ovat menettäneet äänensä, kuten Paul Stanley, koska he ovat valinneet tietynlaisen - ehkäpä raspimaisen - tavan laulaa. Sitten taas Paul Rodgers ja Glenn Hughes kuulostavat edelleenkin mahtavilta. Valitsin itse "Frank Sinatramaisen" -tyylin, niin maileja pitäisi olla edessä. 

- Hyvän laulajan merkki on se, että pystyy hieman fuskaamaan flussan yli. Esimerkiksi Michael Monroe taisi kertoa joskus, että hän pystyy laulamaan flunssan ohi ja se on vain tekniikkaa. En ole itse asiassa koskaan kuullut, että Monroella lähtisi ääni keikalla, niin ehkä siinä on perääkin. 

Valo saavutti HIM-yhtyeen kanssa paljon. Albumeita myytiin maailmanlaajuisesti miljoonia, keikkapaikat olivat turvoksissa ja Yhdysvalloista yhtye sai ensimmäisenä suomalaisena bändinä kultalevyn. 

Valo sanoo, että että hirveästi ajattele itse tulevaisuutta eikä ota siitä paineita. 

- Olen tottunut tällä alalla siihen, että on olemassa eri sykli kuin muilla. Muusikoilla ajanjaksot menevät albumien mukaan. Tiedän, että nyt on paljon keikkaa ja täytyy pitää pilli mahdollisimman hyvässä kunnossa. 

- Toinen juttu on se, että jos jokaisen levyn sykli on 3-4 vuotta, niin eihän minulla ole silloin hirveän montaa levyä edessä tässä iässä. Se on realismia ja sitä kautta voi miettiä, että haluaako aloittaa jotain tiettyä projektia, koska siinä voi kestää. Ehkä en esimerkiksi ala rakentaa taloa, Valo hymyilee.

Valon mukaan usein parhaat ja ikimuistoisimmat hetket tulevat eteen sattumalta. 

- Parhaat jutut, mitä olen kokenut, ovat tulleet vahingossa. Siinä on tietynlaista taikaa. Musiikkimaailmassa kaikki se, että ketä on saanut tavata ja missä on saanut olla, on hienoa. Yllätysten virta ei lopu koskaan. Esimerkiksi Agents-juttu tuli täysin kulman takaa. On hyvä seurata intuitiota. 

Vieläkö Ville Valo haavailee jostain tietystä asiasta? 

- Ehkä suuri menestys on haaveena! Se, onko se vielä mahdollista, on tietenkin toinen juttu, Valo nauraa lopuksi. 

Haastattelussa Valo puhuu myös työmetodeistaan, kotistudiotyöskentelystään, tulevasta kiertueesta, sosiaalisesta mediasta ja nykyisestä bändistään. Voit kuunnella koko haastattelun artikkelin alusta tai Podplaysta.

Voice.fi, Radio Nova, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Ville Valo kommentoi Bam Margeran tilaa - "Hän on muuttumassa hirviöksi"

Lue myös: Ville Valo kertoo, kuinka hänen taiteensa syntyy - "Melodiat pulppuavat takaraivosta"

Kilpailut

Uusimmat