Kuva: Vesa Ranta

Yö-yhtyeen uutuuskappaleen tuotto menee tärkeään kohteeseen - "Ollille kova paikka"

12.02.2023 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

- Tiesimme, että tämä saa huomiota, niin halusimme käyttää sen hyvään, yhtyeen jäsenet kertovat Radio Nostalgian haastattelussa.

Yö-yhtyeen solistin ja perustajajäsenen Olli Lindholmin menehdyttyä vuonna 2019 yhtye on jatkanut satunnaista keikkailua muiden solistien kanssa, mutta ei ole sittemmin julkaissut uutta musiikkia.

Perjantaina monia odotti kuitenkin yllätys, sillä Yö julkaisi uuden kappaleen Viimeiseen auringonlaskuun. Yllätyksestä aivan erityisen tekee se, että vuosia aiemmin äänitetyllä kappaleella laulajana kuullaan edelleen Lindholmia. Lindholmin taustalla kappaleessa laulaa Suvi Teräsniska, jonka kanssa Yö on viime aikoina keikkaillut.

Radio Nostalgialla uuden kappaleen tiimoilta vierailivat Yön pianisti Mikko Kangasjärvi ja muusikko Jari Latomaa

- Kappaleen tarina lähtee kuuden vuoden takaa. Se oli tuotannossa viimeisimmällä levyllämme, mutta kappale ei sopinut albumille, vaikka kyseessä on loistava biisi, muusikot toteavat juontaja Markus Parkkiselle

- On mystistä, että se oli juuri tämä biisi, joka jäi, kun nyt miettii nimeä.

Kappaleen myötä tehdään myös hyväntekeväisyyttä.

- Tiesimme, että tämä saa huomiota, niin halusimme käyttää sen hyvään. Olemme perheellisiä ihmisiä ja siksi levyn tuotto menee Ensi- ja turvakotien liitolle, tarkemmin lasten kaltoinkohtelun katkaisemiseen. Lapsiin kohdistuva epäoikeudenmukaisuus ja rakkauden puute olivat Ollille hyvin kova ja tärkeä paikka. Se oli siksi helppo valita. Olli oli tavallaan mukana siis päätöksessä.

Parkkinen myös muun muassa kysyy, millainen on 40-vuotias Yö-yhtye ja mitä juhlakeikalla on luvassa? Kuuntele koskettava haastattelu alta tai suoraan Podplaysta. 

Voice.fi, Podplay, Radio Nova, Radio SuomiRock ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Yö-yhtye julkaisi yllättäen uuden kappaleen, jossa laulaa Olli Lindholm: "Kun riittävästi aikaa kuluu"

Kilpailut

Uusimmat