Kuva: AOP

Children of Bodomin jäsenet yhtyeen viimeisestä keikasta: "Olin väsynyt Alexin ongelmiin"

20.12.2023 10:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Children of Bodom lopetti keikkailun vuonna 2019. Yhtyeen johtohahmo Alexi Laiho menehtyi joulukuussa 2020.

Children of Bodomin viimeisestä konsertista julkaistiin A Chapter Called... Children Of Bodom (Final Show In Helsinki Ice Hall 2019) -niminen live-albumi 15. joulukuuta 2023. 

14. joulukuuta pidettiin yhtyeen jäsenten omistamassa Bodom Bar & Sauna -baarissa kuuntelutilaisuus, jossa Janne Wirman ja Henkka Seppälä vastailivat yleisön kysymyksiin. 

Wirman kertoi, miten hän koki viimeisen keikan. 

- Tunsin helpotusta, koska olin todella väsynyt Alexin ongelmiin. Yhtäkkiä tämä paras ystäväni, joka kirjoitti kaiken musiikin, muuttui vuoden 2016 jälkeen sellaiseksi henkilöksi, jota en enää tunnistanut. Kaikki kulminoitui vuonna 2019 siihen, että emme voineet enää jatkaa. Ne olivat nopeat jäähyväiset, sillä meillä oli kyllä alussa suunnitelmia jäähyväiskiertueesta. Toisaalta pandemia olisi joka tapauksessa sotkenut kaiken, Wirman sanoi.

Olisiko bändi voinut vain pitää pidemmän tauon ja sitten yrittää jatkaa myöhemmin? Seppälä pohti kysymystä. 

- Se olisi ehkä ollut aikuismaisempi lähestymistapa. Meidän managerimme Steve kysyi viimeisenä keikkailtana, että aiommeko soittaa vielä Alexin kanssa? Vastasin, että ainoastaan, jos hän etsii apua ja raitistuu. Tiesin, että se ei ollut enää vaihtoehto, sillä hän oli jo päättänyt kuolla addiktioidensa kautta ja se oli kauhaa ja surullista. Tunsin hänet hyvin ja tiesin, että asiat eivät muutu paremmiksi, Seppälä sanoi. 

- Ongelmat olivat suuria bändissä ja suhteissa. En usko, että kukaan näki sille enää tulevaisuutta. Bändin lopettaminen oli ainoa vaihtoehto. Steve varmasti toivoi, että palaisimme vielä, koska hän on bisnesmies, mutta minun mielessäni se vaihtoehto ei käynyt, Seppälä jatkoi. 

Children of Bodom oli yksi Suomen menestyneimpiä metalliyhtyeitä. Yhtyeen johtohahmo Alexi Laiho menehtyi vuoden 2020 lopulla.

A Chapter Called... Children Of Bodom (Final Show In Helsinki Ice Hall 2019) on nyt julkaistu.

Lue myös: Children of Bodomin viimeinen keikka julkaistaan albumina - maistiainen julki

Lue myös: Tunnetuilta suomalaismuusikoilta uusi yhtye - mukana jäseniä Nightwishista ja Children of Bodomista

Lue myös: Children of Bodom -kosketinsoittaja avoimena yhtyeen viimeisistä vuosista - 'Alexi sanoi, että ei hae apua"

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat