X Factor alkaa - Brittien voittaja antaa neuvoja suomalaiskilpailijoille

22.01.2010 16:21 -

Voice tapasi Tukholmassa brittien X Factorin vuoden 2008 lopussa voittaneen Alexandra Burken, ja kysyi, mitä voittamiseen tarvitaan.

Helmikuussa Suomessa Overcome-debyyttialbuminsa julkaiseva Alexandra halusi korostaa eritoten sitä, että kilpailijoiden on pysyttävä omina itseinään. Jos yrittää olla "uusi Mariah Carey" tai "uusi Lady Gaga", kilpailu tyssää pian. Tärkeintä on panostaa siihen, mikä omassa persoonassa on vahvinta.

Burke muistuttaa myös, että kilpailun voittaminen vaatii kovaa työtä, eli tuurilla tai hutaisten kukaan ei tule kilpailua voittamaan. Kovan työn lisäksi hyvä itsetunto ja itsensä hyväksyminen vie pitkälle.

Alexandran ensimmäinen single Hallelujah on Euroopan kaikkien aikojen nopeiten myynyt single. Sitä myytiin vuorokauden aikana 105 000 kappaletta. Overcome-albumi julkaistiin Isossa-Britannissa jo viime vuoden lokakuussa, ja se on myynyt kultaa.

Burke korostaa, että oma tahto ja persoonallisuus on tärkeää säilyttää myös voiton jälkeen. Alexandraa yritettiin saada tekemään perinteinen soul-r&b-albumi, mutta neiti halusi keskittyä popimpaan soundiin. Levyn tuottaja ja X Factor tuomari Simon Cowell hommasi biisintekijöiksi tämän hetken kirkkaimpia tähtiä RedOnesta Timbalandiin.

Katso Alexandran kommentit alta. Hänen haastattelunsa nähdään kokonaisuudessan Voice TV:n POP-ohjelmassa lauantaina 5.2. 14:30 sekä uusintana sunnuntaina 6.2. klo 12.

Suomen X Factor alkaa sunnuntaina 24.1.

Kilpailut

Uusimmat