Olavi Uusivirta: 'Minulla on paha tapa tehdä biisejä joita en osaa laulaa'

20.04.2010 18:44 -

Vastikään Preeria-albumin julkaissut Olavi Uusivrta kertoi Voicelle päänsisäisen säveltämisen tuottamista ongelmista.

Esimerkiksi Preeria-albumin Ave Maria! -kappaleen korkeimmalle nousevia kohtia Olavi kokeili laulaa vasta studiossa, jolloin hän huomasi, että biisi kulkee hänen äänialansa ylärajoilla.

-Studiossa sillä ei ole tietenkään niin väliä, kun se pitää laulaa oikein vain kerran, mutta nyt mun pitää tosissaan harjoitella, että pystyn vetämään tämän biisin myös keikoilla. Kokeilin tätä kappaletta yhden keikan soundcheckissä, mutta miksaaja sanoi, että ehkä sun pitää vielä vähän harjoitella, Olavi nauraa.

Itse kappaleensa säveltävä Uusivirta huomaa tekevänsä liian vaikeita biisejä, koska ne syntyvät ensin hänen päänsä sisällä, eikä hänen tuolloin tarvitse itse laulaa niitä. Mies kertoo, että hänellä on ollut tapana tehdä moisia kappaleita satunnaisesti koko uran läpi.

Uusi Preeria-albumi sijoittui ensimmäisellä listaviikollaan viidenneksi, mikä on Uusivirran uran paras sijoitus. Preerian sanoitusmaailman taustalla on yhdeksän vuoden ajanjakso, jonka Uusivirta asui nuoruudessaan Karkkilassa.

-Ei tämä mikään teemalevy ole, mutta kyllä biisien maailmaa on ammennettu sieltä. Joidenkin biisien sanoitukset kertovat enemmän noista ajoista, jotkut vähemmän. Suoraan minun elämästäni ne eivät kuitenkaan välttämättä kerro.

Uusimmat